Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Gazimağusa İlçesi Başkan Vekili Mimar Ece Balcı, ülkede genel anlamda ciddi sorunlara yol açan imar planı eksikliğinin, Gazimağusa'da da fazlasıyla hissedildiğini, ciddi şekilde karmaşa yaşanmasına neden olduğunu belirtti.

Balcı, bunun örneklerinden birinin de eğlence sektörü ile ikamet denkleminde yaşandığını kaydetti.

TDP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, Gazimağusa Belediyesi kale içini turizme yönlendirme çalışmaları yaparken, Çevre Dairesi'nin aynı anda eğlence mekanlarına ses yasağı getirdiğini, sonuçta da yöneticilerin amaçları ile yasaların birbirine ters düştüğünü belirten Balcı, yaşanan sorunların planlama eksikliğinden kaynaklandığına dikkat çekti.   

Kale içindeki yapıları turizme kazandırmak amacıyla bölge halkının hibe programlarına teşvik edildiğini, Gazimağusa Belediyesi'nin de konuyla ilgili ön fizibilite raporları hazırladığını belirten Balcı, "Bu çalışmalar yapılırken, diğer yandan da eğlence mekanlarına uygulanan ses sınırı nedeniyle, eğlence yerlerinde müzik yapılması neredeyse imkansızlaştı. Gece 12'den sonra eğlence hayatı olmayan Mağusa'da, gençlerin tercihi de Agia Napa, Lefkoşa veya Girne olmaktadır" dedi.

Ece Balcı, eğlence mekanı sahipleri iş yapmak isterken, diğer yandan da bölgede yaşayanların da sessizlik istediklerini belirtti; iki talebe de cevap verebilecek çözümlerin mümkün olduğunu kaydetti.

Sorunun köklü çözümünün ancak İmar Planı ile mümkün olabileceğini ve bu çerçevede İmar Planı çalışmalarının hemen başlaması gerektiğini belirten Ece Balcı, "Bununla birlikte İmar Planı hazırlanana kadar, turizm alanı olması tasarlanan bölgelerde işletme sahipleri ve bölge halkı ile de istişare edilerek, ortak akılla sorun çözülebilir" ifadelerini kullandı.