Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) genişletilmiş Merkez Yönetim Kurulu (MYK) son siyasi gelişmeleri değerlendirdi.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığında dün akşam Genel Merkez'de gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda bu akşam gerçekleştirilecek olan Parti Meclisi (PM) toplantısına bazı unsurların taşınması yönünde karar alındı.

PM'ye götürülecek unsurların tavsiye niteliğinde olduğu, daha geniş değerlendirmenin ve ortaya konacak görüş ve önerilerle nihai kararın PM tarafından alınacağı belirtildi.

Açıklamada, “Toplumcu Demokrasi Partisi'nin (TDP) en büyük önceliği toplumsal çıkarlardır ve göstermiş olduğu hassasiyetler de bu doğrultudadır” denildi.

Bu bağlamda TDP; tartışılmakta olan mevcut ekonomik protokolün içeriği, insan hak ve özgürlüklerini ihlal edecek, korku devleti yaratacak olan güvenlikle ilgili olduğu iddia edilen ve özel hayatı tehdit eden 7 Yasa Tasarısı ve KKTC-TC Hükümetleri arasında bir süre önce imzalanan ve Meclis'e gönderilen su anlaşmasının içeriğinin kabulünün mümkün bulmadığını ve bunun gibi dayatmacı anlayışların Kıbrıs Türk toplumunu ileriye götürmeyeceğini vurguladı.

TDP, Kıbrıs Türk toplumunun geleceğini ipotek altına alacak herhangi bir senaryoda yer almayacağını ve bu senaryoların bertaraf edilmesi için de gerekli toplumsal sorumluluktan da kaçmayacağını belirtti.

Bununla birlikte, TDP, gerek çözüm sürecinin sekteye uğramasının engellenerek ileriye taşınması, gerekse de toplumun karşılaşabileceği tehlikelerle ilgili sorumluluğunun bilincinde olduğunu kaydetti.

TDP açıklamasında, ülkenin ve Kıbrıs Türk toplumunun geleceğini çözüm ve barışta gören, sivil-demokratik bir düzende, kendi ayakları üzerinde durabilen bir ekonomik yapının oluşmasında hassasiyeti olan ve bu yönde ortaya irade koyan yapıların olması halinde,sorumluluk bilinci ile bu konuları değerlendireceklerini ifade etti.

TDP açıklamasının sonunda, “Ekonomik paketin tartışılmaya açılması, Güvenlik Yasaları olduğu iddia edilen 7 yasa tasarısının geri çekilmesi, komiteden geçip meclisin gündemine gelecek olan Seçim ve Halkoylaması Yasası'nın yaşam bulması, Belediyeler Reformu, Denetim Yasası'nın (Nereden buldun) ve Özel Sektörde Sendikalaşma gibi hayati öneme sahip unsurları hayata geçirecek, erken seçim tarihi belirlenmiş bir yapıyı Kıbrıs Türk toplumunun çıkarları çerçevesinde hassasiyet ve toplumsal sorumlulukla değerlendirilecektir” dedi.