Uluslararası anlaşmanın tek bir maddesinin bile Anayasa'ya aykırı bulunması durumunda, KKTC Meclisi'nin metni değiştirme yetkisi olmadığına, Meclis İç Tüzüğü'nün de bunu öngördüğüne dikkat çekilen açıklamada, "Anayasa Mahkemesi'nin kararı ile Koordinasyon Ofisi ile ilgili anlaşma artık yok hükmündedir" denildi.

Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın gerekçeleriyle birlikte yasayı Meclis'e iade etmesi gerektiği kaydedildi.

Söz konusu anlaşmanın reddedilmesinin, tehlikenin ortadan kalktığı anlamına gelmediğine , Anayasaya aykırı bulunan maddenin çıkarılarak veya değiştirilerek aynı sözleşmenin yürürlüğe konulması için tekrar Meclise getirilebileceğine  vurgu yapılan açıklamada, "Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından, bu tehlikelere karşı siyasi mücadelenin daha da yükseltilmesi, Reddediyoruz Platformu'nun görüş ve düşüncelerinin Meclis'e daha fazla yansıması gerekmektedir" ifadelerine yer verildi.

Koordinasyon Ofisi ile ilgili anlaşmanın yaşam bulması için uğraş veren hükümet edenlerin, özellikle binlerce gencin sokaklarda ortaya koyduğu iradeye kulak vermesi, toplumu kamplara bölecek bu tür dayatmalardan vazgeçmesi çağrısı da yinelendi.

TDP'nin Koordinasyon Ofisi ile ilgili anlaşma gündeme geldiği günden itibaren, ortaya çok net bir duruş koyduğu, dün ne söyleniyorsa bugün de aynısının söylendiğine dikkat çekilen açıklamada, bundan sonraki süreçlerde de, bu ve benzeri müdahalelere karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

"Koordinasyon Ofisine karşı ortaya çıkan, müthiş bir özgüven, özveri ve kararlı bir duruşla süreci sürükleyen “Reddediyoruz Platformunu oluşturan ve destek veren tüm kişi ve örgütlere yürekten bir teşekkür" ifadelerine yer verilen açıklamada, oluşan bu birlikteliğin, ortaya konan iradenin Kıbrıs Türk toplumunun aydınlık geleceği açısından önemine vurgu yapıldı.   

Açıklamada ayrıca, Anayasa Mahkemesi'nin açıkladığı kararla birlikte, 'Anayasa Mahkemesi uluslararası anlaşmalar konusunda görüş veremez' yönündeki görüşlerin doğru olmadığının ortaya çıktığı, Cumhurbaşkanı'nın konuyla ilgili görüş sorabileceğinin anlaşıldığının, Anayasa Mahkemesi'nin de uluslararası anlaşmalar konusunda görüş verebileceği gerçeğinin memnuniyetle teyit edildiği de belirtildi.