TDP Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, TDP Lefkoşa İlçesi Genişletilmiş İlçe toplantısı önceki akşam gerçekleştirildi. Genel Başkan Cemal Özyiğit, TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci ile üye ve sempatizanların katıldığı toplantıda, Kıbrıs sorununda gelinen son aşama ile Nisan 2015’te gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri gündem yapıldı.

TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci’nin özet bir sunumu ve Genel Başkan Cemal Özyiğit’in bilgilendirmesiyle başlayan toplantıda, gerek Kıbrıs sorunu, gerekse Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik üyelerin görüş ve düşünceleri dinlendi, stratejiler konuşuldu.

Toplantıda, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bağımsız aday Mustafa Akıncı’nın “Çözüm odaklı siyaset, Türkiye ile sağlıklı ve kişilikli ilişki, tarafsız bir Cumhurbaşkanlığı makamı ve Toplumsal sorunlarda rehberlik edecek ve yol gösterecek bir Cumhurbaşkanlığı” şeklinde halkla paylaştığı 4 maddelik vizyon benimsenerek TDP olarak desteklenmesi yönündeki sürecin ilk adımı atıldı ve Merkez Yönetim Kurulu’na iletilmek üzere oy birliğiyle karar alındı.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bağımsız aday olacağını açıklayan Mustafa Akıncı’nın desteklenmesi yönünde partide tam bir görüş birliği olduğunu belirterek, ilçelerde yapılacak toplantıların ardından, konuyu Parti Meclisi’ne götürerek kararı resmileştireceklerini ifade etti.