Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa İlçesi 5. Olağan Kongresi yapıldı. Açılış, divanın oluşumu, saygı duruşu, Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci ve Genel Başkan Cemal Özyiğit’in konuşması ile devam eden kongrede, faaliyet ve mali rapor oybirliği ile onaylandı. Kongre, seçimler bölümünün ardından, dilek ve temenniler ile sona erdi. TDP Lefkoşa İlçe Başkanlığına Özmen Birinci yeniden seçilirken, İlçe Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Evrim Hınçal, Çelen Çağansoy, Ali Vehid, Elif Gürcan, Evren Emre Dinçoğlu, Ayla Yıldırım, Nesip Nalcıoğlu, Taner Koççat, Hakkı Gürcan.

Cemal Özyiğit

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, kongredeki konuşmasına, “TKP ve BDH süreçlerinden geçerek, birlikte oluşturduğumuz TDP’ye, sosyal demokrasiye inanan değerli yoldaşlarım, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum” diyerek başladı.

2 yıl önce bir yola çıktıklarını, geçen sürede gerek ekonomik, gerekse siyasi anlamda çok önemli ilerlemeler kat ettiklerini belirten Özyiğit, 29 Haziran yerel seçimlerinde o dönem TDP Genel Sekreteri olan Mehmet Harmancı özelinde yıllar sonra LTB Başkanlığının kazanıldığını, Belediye Meclis üyesi sayısının 3 katına çıkarıldığını, ardından da Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı seçilmesinde çok önemli katkılar yaptıklarına dikkat çekti. Yakalanan bu başarılarda Lefkoşa İlçe Yönetimi’nin çok büyük katkıları olduğunu belirten Özyiğit, “Bu başarılar inancın ve azmin zaferidir” dedi.

Yerel seçimlerle birlikte yeniden ayağa kalktıklarını, yıkılmaz denilen kaleleri yıktıklarını vurgulayan Özyiğit, “TDP, şimdi de iktidara yürümektedir. Halkımızdan aldığımız güçle birlikte ilk seçimlerde sosyal demokrat, demokratik sol düşünceyi iktidara taşıyacağız” diye konuştu.

 Hep birlikte, omuz omuza dünden daha fazla çalışacaklarını, örgütlenme çalışmalarının yanısıra, sorunların çözümü ve gelecek planlamasına yönelik yoğun bir şekilde çalışmalarını sürdüren 10 ayrı komitede şekillenen ve şekillenmekte olan projelerle geleceğe hazırlandıklarını vurgulayan Özyiğit, “Toplumun gözünün üzerimizde olduğunun bilinci ve sorumluluğundayız.  Sosyal demokrat düşüncenin bu ülkenin yönetiminde neler yapabileceğini herkese göstereceğiz” ifadelerini kullandı.

tdp-lefkosa-ilce-kongresi-1.jpg

“Sosyalist Enternasyonal üyeliği”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, geçtiğimiz hafta Angola’da gerçekleştirilen toplantıda TDP’nin Sosyalist Enternasyonal üyeliğinin resmen onaylandığını belirterek, bu başarıda emeği olan herkese içtenlikle teşekkür etti. Özyiğit, “TDP’nin Sosyalist Enternasyonal üyeliği onaylanmıştır. Bu başarı bizleri gururlandırdığı kadar, mevcut yönetimin vizyonunu da ortaya koymaktadır.  Bu inanç ve azimle daha çok yol kat edeceğiz” dedi.

Özyiğit, geçmiş yönetimde görev alan katkı koyan herkese teşekkür ederek, yeni yönetimde görev alacak olan kişilere başarılar dileyerek konuşmasını tamamladı.

tdp-lefkosa-ilce-kongresi-3.jpg

ÖZMEN BİRİNCİ

TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci, TDP Lefkoşa İlçesi olarak son 2 yılda çok önemli mücadeleler verdiklerini, bu mücadelenin sonunda da çok önemli başarıların yakalandığını kaydetti. 

LTB Başkanlığı’nın yıllar sora yeniden kazanıldığını, iki olan belediye meclis üyesi sayısının altıya yükseltildiğini, Mustafa Akıncı’nın Cumhurbaşkanı seçilmesinde de çok önemli katkılar yaptıklarını anımsatan Birinci,  bu süreçlere katkı koyan, emek veren herkese teşekkür etti.

TDP Lefkoşa İlçesi olarak çalışmalarına aynı azim ve kararlılıkla devam edeceklerini, her bölgeye, her eve ulaşmak hedefinde olduklarını belirten Birinci, toplumdan aldıkları destekle birlikte yürüyüşlerine devam edeceklerini ifade etti.

Salonda bulunan kişilerin yüzlerinde farklı farklı resimler gördüğünü, kiminin yüzünde mücadele ve öğrenmişlikleri, kiminin gözünde Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine yönelik öğretiler ile Mülteci hakları için sokaklarda verilen mücadeleyi, kiminin gözünde inancı ve azmi gördüğünü belirten Özmen Birinci, salonu dolduran anlayış ile zihniyetin toplumsal değerler uğruna verilen mücadelenin, bireysel çıkar için verilen mücadeleden çok çok değerli olduğunu içselleştirdiğini vurguladı.

İçinde bulunan süreçte taraf olmanın önemine dikkat çeken Birinci, “Bizim tarafımız ezilenlerin, hakkı yenenlerin, mağdur olanların, işçinin, emekçinin, adaletin, eşitliğin ve en önemlisi barışın tarafındadır” dedi. Birinci, kimsenin cinsel tercihi nedeni ile ayrıma tabi tutulmadığı, kimsenin dini inanışından dolayı yargılanmadığı ve ötekileştirilmediği bir dünya arzuladıklarını da ifade etti.