Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Meclis’in ve diğer organların soruşturmalarının hep bir yerde tıkandığını kaydederek, “Ülkede maalesef yolsuzluklar, vurgunlar, soygunlar, kapalı kapılar ardında alınan kararlar gizli kalıyor. Yapanın yanına kalıyor” dedi.

Hiçbir şeyin gizli kalmayacağı, herkesin yaptığının hesabını vereceği temiz bir toplum istediklerini vurgulayan Özyiğit, Yüksek Yönetim Denetçisi (Ombudsman) görevine atanan Emine Dizdarlı’nın toplumun özlediği ve beklediği denetim görevini başarıyla üstlendiğini söyledi.

Özyiğit, Genel Sekreter Asım İdris ve bazı Merkezi Yönetim Kurulu üyeleri bugün öğle saatlerinde Ombudsman Emine Dizdarlı’yı ziyaret etti.

Temiz toplum hedefiyle ilk ziyaretlerini Dizdarlı’ya gerçekleştirdiklerini ifade eden Cemal Özyiğit, yarın Yüksek Mahkeme Başkanlığı’na, önümüzdeki hafta da peşi sıra Başsavcılık, Polis Genel Müdürlüğü, Sayıştay Başkanlığı’na gideceklerini belirtti, dosyaları ilerletilemeyen davalara işaret etti.

“MAALESEF TEMİZ BİR TOPLUMA ULAŞILAMADI”

“Hesap sormaya geldik” diyenlerin diğerleriyle benzeştiğini de söyleyen Özyiğit, “Maalesef temiz bir topluma ulaşılamadı” dedi.

Özyiğit, belediyeler dahil ihalelerdeki yoksuzlukların, talanların, vurgunların üzerine cesurca gidilmesinin temiz toplumun için önemine dikkat çekti.

Cemal Özyiğit’in açıklamasının ardından Emine Dizdarlı, heyeti makamında kabul etti.

Özyiğit, basın açıklamasında dile getirdiklerini görüşmenin başında Dizdarlı’ya da iletti.

Yüksek Yönetim Denetçisi Emine Dizdarlı da bu ziyaretin kendisini memnun ettiğini söyledi. Görüşmenin devamı basına kapalı gerçekleşti.

1453980456.jpg

1453980458.jpg