Toplumcu Demokrasi Partisi’nin (TDP) Sosyalist Enternasyonal’in olağan konsey toplantısına resmi olarak ilk kez katıldığı bildirildi.

TDP’den yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Cemal Özyiğit ile Parti Meclisi üyesi Barış Erkmen'den oluşan TDP heyeti, 1-2 Temmuz tarihlerinde İsviçre'nin Cenevre kentinde gerçekleştirilen Sosyalist Enternasyonal Olağan Konsey toplantısına katıldı.

TDP heyeti, Cenevre'de bulunduğu süre içerisinde ayrıca, Sosyalist Enternasyonal toplantısına katılan bazı parti başkan ve yetkilileri ile  görüşmelerde bulundu.

Toplantının sonuç bildirgesinin Kıbrıs ile ilgili bölümünde, iki liderin gösterdiği azim ve isteği selamlanırken, güven artırıcı adımların önemine dikkat çekildiği ifade edildi.

Ayrıca,  BM parametreleri çerçevesinde iki toplumlu, iki bölgeli siyasi eşitliğe dayalı bir çözüme ulaşılmasına destek belirtildi.

TDP, CTP ve EDEK tarafından sunulan ve ELAM'ın saldırılarının kınanmasını içeren bildiri de Konsey tarafından oybirliğiyle kabul edildi ve sonuç bildirgesine girdi.

Toplantıda ayrıca, sonbahardaki Sosyalist Enternasyonal Akdeniz Bölge toplantısının Kıbrıs'ta ara bölgede yapılması önerisi de değerlendirmeye alındı.

TDP'nin resmi Sosyalist Enternasyonal üyeliği,  Kasım ayında Luanda-Angola’da gerçekleştirilen Sosyalist Enternasyonal toplantısında oybirliği ile kabul edilmişti.