Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, yenilenerek ve toplumla bütünleşerek gerçek değişim ve dönüşümü gerçekleştirme kararlılığında olduklarını, gerçek değişimin koltukların değiştirilmesi ile değil yaratıcı fikirler ve çözüm önerileri ile ülkedeki yaşam refahının ileriye taşınması ile olacağını belirtti.

Özyiğit, yerel yönetim ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir değişim süreci başlatan toplumun, ülkede baştan aşağı bir değişim istediğini kaydetti. Özyiğit, “Mevcut sistemin kurucuları ve savunucuları bu sistemi değiştiremezler. Değişim, isimlerin ve renklerin değişmesi ile değil, yenilikçi fikirler, ilerici adımlar ve gerçek anlamda siyasi irade ile mümkün olacaktır” ifadesini kullandı.

TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre partinin Tüzük Çalıştayı dün Girne’deki Vuni Palace Otel’de gerçekleştirildi.

Genel Başkan Cemal Özyiğit, Genel Sekreter Suphi Hüdaoğlu, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, milletvekilleri Mehmet Çakıcı, Hüseyin Angolemli ve Zeki Çeler, Parti Meclisi ile İlçe Yönetim Kurulu üyelerinin yansıra bazı belediye meclis üyelerinin de katıldığı, profesyonel moderatörlüğün yapıldığı çalıştay 10.00-18.00 saatleri arasında gerçekleşti.


Genel Başkan Özyiğit’in konuşmasıyla başlayan, tüzük komitesi üyelerinin yapılan çalışmalarla ilgili katılımcıları bilgilendirmesiyle devam eden çalıştay, tüzükte değişikliği önerilen maddelerin ele alınmasıyla devam etti; görüş, öneri ve değerlendirmelerin ardından öneriler doğrultusunda raporlar yayımlandı.

Çalıştayda ortaya çıkan sonuç doğrultusunda tüzük değişiklik önerileri Merkez Yönetim Kurulu’nda görüşüldükten sonra Parti Meclisi’nin onayına sunulacak. TDP Tüzük Kurultayı ise 28 Haziran Pazar günü Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

1434875884.jpg

“YENİLİKLER VE AÇILIMLAR”

Genel Başkan Özyiğit tüzük değişikliği ile birlikte hem partiyi günün getirdiği koşullara adapte edeceklerini, hem de teknolojinin getirdiği imkanları da kullanarak, şeffaflık, katılımcılık ve hesap verebilirlik temelinde açılımlar yapacaklarını söyledi.

Özyiğit, aktif üyelik modeliyle tüm süreçlerde üye katılımcılığının artırılması, ön seçim uygulamalarını tüm seçimlerde yerleştirmek, parti başkanının bazı yetkilerinin MYK ile PM’ye devredilmesi, toplumsal cinsiyet eşitliği ilkeleri ve yenilikçi çevrecilik ilkelerinin kökleşmesi ve sosyal adalet anlayışı temelinde partiyi günün koşullarına adapte ederek daha ileriye taşımak amacında olduklarını vurguladı.

Özyiğit; din, dil, etnik köken, yaş, cinsiyet ve cinsel yönelim gözetmeksizin, toplumun her kesimi için emek ve eşitlik mücadelesi veren, sosyal adalet ve hukukun üstünlüğünden yana olan TDP’nin, toplumun kendi kendini yönetebilen, her alanda sürdürülebilirlik ilkesini sahiplenmiş bir siyasal ve toplumsal yapı kurarak dünya ile bütünleşmesi hedefinde olduğunu belirtti.

Özyiğit, bu bağlamdaki görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çalıştıklarını, tüzük çalışmalarının da bunun bir parçası olduğunu ifade etti.

“20 YIL ÖNCE YAPMIŞTIK”

TKP geleneğinden itibaren partide üyelik sistemi ile doğrudan katılımcılığın mevcut olduğunu, aynı zamanda başkanlıklarda (Genel Başkan—İlçe Başkanları) da TDP’nin kuruluşundan itibaren 5 dönemle sınırlama olduğunu anımsatan Özyiğit, “Bazı partiler üye katılımcılığını daha şimdilerde 2015 yılında getirirken ve bununla övünürken, biz 20 yıl önce bunları yapmıştık. Nasıl ki yıllar önce üye katılımcılığı ile doğrudan demokrasi konusunda ilk uygulamaları hayata geçirdik, çağın gerektirdiği yenilikleri de ilk hayata geçiren parti olma uğraş ve kararlılığındayız” ifadelerini kullandı.