TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) saat 10.00’da başlayacak kurultay, ‘Hep birlikte; yeniden, daha yeniye’ sloganıyla gerçekleşecek.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, çağın gerektirdiği yenilikleri ilk önce hayata geçirecek parti olma uğraşında ve kararlılığında olduklarını vurguladı.

Temel amaçlarının “aktif üyelik”, “toplumsal cinsiyet eşitliği” ve “çağdaş çevrecilik” gibi ilkelerin kökleşmesini sağlamak olarak sıralayan Özyiğit, partiyi sosyal adalet anlayışı temelinde günün koşullara adapte edeceklerini söyledi.

Özyiğit, teknolojinin getirdiği imkanları da kullanarak “şeffaflık”, “katılımcılık” ve “hesap verebilirlik” konularına da yeni açılımlar getireceklerini belirtti.

Tüzük kurultayından önce yoğun bir çalışma dönemi geçirdiklerini, şekillenen görüş ve önerilerin de üyelerin onayına sunulacağını kaydeden Özyiğit, “Nihai kararı üyeler verecek” dedi.

Verilen bilgiye göre, TDP’nin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) bünyesinde oluşturulan komite,  tüzükle ilgili çalışmalarını tamamlamasının ardından, tüm ilçelerde toplantı düzenledi.

Bu toplantılar kapsamında üyeler bilgilendirildi, görüş ve öneriler dinlendi.

20 Haziran Cumartesi günü ise Girne Vuni Palace Otel’de tüzükle ilgili çalıştay düzenlendi.
 
Bu kapsamda, TDP MYK ve Parti Meclisi (PM) toplantılarında şekillenen görüş ve değişiklik önerileri 28 Haziran’da üyelerin onayına sunulacak.