Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) 28 Haziran’da gerçekleştirilecek Tüzük Kurultayına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.
 
TDP’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) bünyesinde oluşturulan komitenin Tüzükle ilgili çalışmalarını tamamlamasının ardından, tüm ilçelerde, üyeleri hem bilgilendirme, hem de görüş ve önerilerini dinlemek amacıyla toplantılar gerçekleştiriliyor.

Bu çerçevede Lefkoşa, Güzelyurt ve İskele’de yarın akşam, Girne ve Mağusa’da ise Cuma akşamı toplantılar gerçekleştirilecek. 

20 Haziran Cumartesi günü Girne Vuni Palace Otel’de tüzükle ilgili çalıştay düzenlenecek ve 22 Haziran Pazartesi akşamı Parti Meclisi tek gündem maddesi ile toplanacak.

TDP Tüzük Kurultayı ise 28 Haziran Pazar günü Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilecek.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, 28 Haziran Pazar günü yapılacak olan Tüzük Kurultayına yönelik çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü belirterek, amaçlarının aktif üyelik, ön seçim uygulamalarını tüm seçimlerde yerleştirmek, toplumsal cinsiyet eşitliği ilkeleri ve çağdaş çevrecilik ilkelerinin kökleşmesi ve sosyal adalet anlayışı temelinde, partiyi günün getirdiği koşullara adapte etmek olduğunu söyledi.

Özyiğit, teknolojinin getirdiği imkanları da kullanarak, şeffaflık, katılımcılık ve hesap verebilirlik temelinde açılımlar getireceklerini de vurguladı.

TKP geleneğinden itibaren partide üyelik sistemi ile doğrudan üyelik katılımcılığının mevcut olduğunu, aynı zamanda Başkanlıklarda (Genel Başkan- İlçe Başkanlıkları)  da 2007’den itibaren 5 dönemle sınırlama olduğunu anımsatan Özyiğit, “Üye katılımcılığı ile doğrudan demokrasi konularında yıllar önce ilk uygulamaları hayata geçirdiğimiz gibi, çağın gerektirdiği yenilikleri de ilk yapacak parti olmak uğraşı ve kararlılığındayız” dedi.