Gürsel Karagözlü

Güzelyurt ilçesine bağlı Aydınköy’de bulunan Çakıstez Restoranda bir araya gelen üyeler arasında 3. dönem Güzelyurt TDP İlçe Başkanlığı yapan Osman Gümüşok, 4. dönem Güzelyurt TDP İlçe Başkanlığı yapan Yılmaz Siham, Güzelyurt TDP İlçe Yönetim Kurulu üyesi Ali Yöncü, Güzelyurt TDP İlçe Yönetim Kurulu yedek üyesi Gönül Kargılı, Güzelyurt TDP İlçe Yönetim Kurulu yedek üyesi Olgun Cankara, 5. dönem Güzelyurt TDP İlçe Başkan adayı Naran Mesutoğlu’nun da bulunduğu TDP üyesi 40 kişi partilerinden istifa ettiklerini yaptıkları basın açıklaması ile duyurdu.

Basın açıklamasında, istifa eden üyeler adına 3. dönem Güzelyurt İlçe Başkanı olan Osman Gümüşok bir konuşma yaparak istifaların arkasının geleceğini söyledi. Gümüşok’un konuşmasından sonra Güzelyurt İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan Ali Yöncü istifa edenler adına ortak basın açıklamasını okudu ve istifa eden üyelerin imzaladıkları isim listesini basına verdi.

Basın Açıklaması

Toplumlar hak ettiği şekilde yönetilir yargısını kırmak maksadıyla aşağıda açık ismi geçen kişiler olarak Toplumcu Demokrasi Partisi altında fikirlerimizi ve de dinamik gücümüzü birleştirmiştik. TKP döneminden tutun da yakın zamanda TDP ile siyasi hayata adım atmış bizler, Toplumcu Demokrasi Partisi’nde var olan umut ışığını görmüş ve de buna inanmıştık. Nitekim bu süreçte umudumuzu yitirmemizde büyük emeği olan birtakım parti içi lobiler, bizleri partide mevcut olduğunu düşündüğümüz demokrasi ilkelerinin varlığına yönelik güvensizliğe yöneltmiştir. Gerek son dönemde gerçekleşen Güzelyurt İlçe Başkanlığı seçiminde, yaşananlar gerekse Genel Kurultay’da bahsi geçen parti içi lobi oluşumunu bizzat gözlemlemiş bulunduk. Yapılan seçimlerin sonucunda, adayların verim cetveline göre değil de tanışıklık ilkesine göre sıralanarak tercih ettirilmesi, biz gibi diğer daha birçok parti üyelerini de olumsuz olarak etkilemiştir. Bunlara ilaveten, Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Sayın Cemal Özyiğit’in parti içi taraf tutma politikaları ve sonucunda TDP Genel Kurultayı’nda, partiye üyeliği dahi bulunmayan kişi veya kişilerin parti meclis üyeliği ’ne seçiminin sağlanması, haksızlık ölçütlerinin ötesine geçmiştir. Bu çerçevede maksadımız, şahsi ideallerimizi ve de desteğimizi öncelikli olarak yaşadığımız topluma daha iyisini sunabilmek ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına en akılcı şekilde uygulamaktı. Bunun için toplumu, demokrasiyi ve insanlığı ilkesi olarak benimsemiş bir yapıda buluşmak en mantıklı olandı. Kısacası, Toplumcu Demokrasi Partisi’nin demokrasiyi özünde değil sadece isminde barındırdığı gerçeği, aşağıda açık ismi ve imzası bulunan parti üyeleri olan bizlerin, Toplumcu Demokrasi Partisi’nden istifasını kaçınılmaz kılmıştır. İş bu bildiriyle tüm kamuoyuna ve ilgili mercilere, biz aşağıda açık ismi ve imzası bulunan ve şu an Toplumcu Demokrasi Partisi’ne üye olan kişiler olarak toplu istifamızı beyan ederiz.