Yazılı açıklama yapan Hüdaoğlu, KTFF’nin FİFA, UEFA ve KOP’a gönderdiği mektupla tarihi bir adım atıldığına dikkat çekerek, ülke gençliği ve sporunun önünün açılması adına başlatılan bu sürecin destekçisi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Atılan adımla birlikte artık yeni bir dönemin başladığını belirten Hüdaoğlu, KTFF’nin FİFA tarafından kabul gören statüsünün resmiyet altına alınmasının önemine dikkat çekti.

KTFF’nin başlattığı adımın KOP’taki hakların geri alınması olduğunu, KTFF’nin tüm yetkilerinin KOP tarafından tanınacağını, ortak olunan bir kurumun altına girmenin ise söz konusu olmadığını belirten Hüdaoğlu, ‘siyasi eşitlikten taviz veriliyor’ söylemlerinin ise doğru olmadığını, üzerinde anlaşmaya varılan geçici düzenlemenin de bunu içermediğini kaydetti.

“KENDİLERİNİ HEMEN DEŞİFRE ETTİLER”

Hüdaoğlu, KTFF’nin KOP sürecini başlatmasının hemen ardından, yıllardır ülkedeki çözümsüzlüğün savunucusu olan, Kıbrıs Türk halkı ile ülke gençliğinin dışa açılımını  engellemeye ve uluslararası hukuk dışında tutmaya çalışan kişi ve kurumların kendilerini yeniden deşifre ettiklerini de savundu.

Kulüpler Birliği’nin oybirliği ile aldığı kararın Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş tarafından yok sayılmasının ve ‘ilişkileri askıya aldım’ denmesinin kabul edilemez olduğunu söyleyen Hüdaoğlu, “Halka rağmen, topluma rağmen politika yapılamaz. Sn. Serdar Denktaş’ın bu tavrı tüm kulüplere saygısızlıktır ve kararını yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz” dedi.

Kıbrıs Türk gençliğinin ve sporcusunun önünü açmak için atılan adımlar karşısında malum çevrelerin ‘memleketi satıyorlar’ hamasetine başvurduklarını belirten Hüdaoğlu, aslında yıllardır memleketi parsel parsel satanların ortada olduğunu ileri sürdü. Hüdaoğlu, “Bilindik çevreler nasıl ki çözüm sürecinin ilerlemesini istemiyorlar, aynı şekilde ülke sporu ile gençliğin dışa açılımının da önünü tıkamaya çalışıyorlar” dedi.

“FOTOĞRAF ÇEKTİRMEYE BİLE KORKUYORLAR”

TC ile TFF’nin ‘tanımıyorum’ dediği ülke takımları ile her türlü sportif faaliyetlerde bulunduğunu, ancak ‘tanıyorum’ dediği ülkenin takımları ile maç yapmak biryana Federasyon Başkanı ile resim çektirmekten bile korktuğunu belirten Hüdaoğlu, “KTFF’nin girişimi tam da bu kabul edilemez mevcut sistemi değiştirmeye yöneliktir. Bizim gençlerimiz seyirci olmak yerine, niye sahada olmasınlar, niye uluslar arası arenada kendilerini göstermesinler?” ifadelerini kullandı.