Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Sekreteri Asım İdris, yangın helikopterinin ülkede konuşlanmamış olmasının, orman yangınlarında mücadeleyi geciktirdiğini ve daha çok ağacın yanması sonucu doğurduğunu savundu.

Asım İdris yaptığı yazılı açıklamada Ulusal Birlik Partisi (UBP)-Demokrat Parti (DP) koalisyon hükümetini, “yangın helikopteri kiralanması yönünde gerekli hassasiyet ve sorumluluğu göstermemekle” suçladı.

İdris, "Ormanlarımız çok ciddi bir risk altındadır. Bu sorumsuzluk ve zihniyetle maalesef daha çok ağaç yanar" dedi.

Çamlıbel'de meydana gelen yangında 100 dönümlük alan içerisinde çeyrek asırlık 13 bin ağacın yandığını anımsatan İdris, "Eğer hükümet sorumluluğunu yerine getirerek yangın helikopterini kiralamış olsaydı, zarar kesinlikle çok daha küçük boyutlarda olacaktı” dedi.

Kutlu Evren’in Bayındırlık, Çevre ve Kütür Bakanlığı görevindeyken 21 Mart Dünya Ormancılık Günü nedeniyle yaptığı açıklamada yangın helikopterinin kiralanması ile ilgili çalışmaları tamamlamak üzere olduklarını açıkladığını hatırlatan İdris, “Ormanlık alan bakımından dünya standartlarını yakalamak için çalışma yapılarak uğraş verilmesi gerekirken, bizde tam tersine gerekli önlemler ve kararlar alınmayarak elde olanların da azalmasına neden olunuyor” ifadelerine yer verdi.