Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Merkez Yönetim Kurulunu (MYK) seçti. Parti meclisinin gerçekelştirdiği toplantı sonrasında dün akşam MYK seçimi yapıldı. Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığında gerçekleşen toplantıda gündemdeki konuların değerlendirilmesinin yanı sıra MYK seçimi de gerçekleşti.

TDP Genel Sekreterliğine tek aday olan eski Milli Eğitim ve Spor Bakanlarından Asım İdris oy birliği ile getirilirken,  yapılan seçim sonucunda 9 kişilik MYK ve TOCEK başkanı seçildi.

İşte kazananlar;

Ayşe Öztebay
Ercan Hoşkara
Boysan Boyra
Suphi Hüdaoğlu
Pembe Birinci
Mehmet Burhan
Erkut Yılmabaşar
Lisani Kalkanli
İsmet Cabacaba (TOCEK Başkanı)
Sinem Görüş

TDP Parti Meclisi dün akşam Genel Başkan Cemal Özyiğit başkanlığında toplandı. 20 Aralık’ta gerçekleştirilen TDP. 5. Olağan Kurultayı’nın ardından dün akşam ilk toplantısını gerçekleştiren TDP Parti Meclisi’nde Genel Sekreterliğe oy Birliği ile Asım İdris getirildi. TDP Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu (TOCEK) Başkanlığına ise oybirliği ile İsmet Cabacaba seçildi.

Daha sonra yapılan seçimlerde ise 20 adayın yarıştığı seçimde, 9 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) şu isimlerden oluştu: Ayşe Öztabay, Ercan Hoşkara, Boysan Boyra, Pembe Birinci, Mehmet Burhan, Sinem Görüş, Erkut Yılmabaşar, Lisani Kalkanlı.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit toplantıda yaptığı konuşmada, 20 Aralık’ta gerçekleştirilen 5. Olağan kurultayın oldukça başarılı geçtiğini belirterek, “TDP şimdi çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam etmektedir” dedi. Önümüzdeki süreçte herkesi çok daha zor görevlerin beklediğine dikkat çeken Özyiğit, bir yandan örgütlenme ağını genişletirken, diğer yandan var olan komiteleri daha da güçlendirerek yeni politikalar üretmeye, ülkenin ve halkın sorunlarına doğru çözümler önermeye devam edeceklerini ifade etti.

Özyiğit, 2016 yılında olası bir çözüm ve referandum sürecini yaşanabileceğini, buna hep birlikte hazırlanmak gerektiğini de söyledi. Ülkenin içinde bulunduğu durumun da iç açıcı olmadığına dikkat çeken Cemal Özyiğit, dayatmalarla Kıbrıs Türk halkının iradesinin teslim edilmesinin istendiğini, ancak buna karşı çıkarak dur demenin görevleri olduğunu kaydetti.

TDP Genel Sekreteri Asım İdris de kendisine verdiği güven ve destek için PM üyelerine teşekkür etti.

TDP’yi iktidara taşımak ve Kıbrıs Türk halkının iradesini hakim kılmak amacında olduklarını belirten İdris, bu hedefe ulaşmak içinde partinin yeni oluşan tüm kurulları ile bir bütün olarak çok çalışmaları gerektiğinin bilincinde olduklarını ifade etti. Kurultay sürecinde ortaya konan tüm eleştirileri dikkate alarak hareket edeceklerini de belirten İdris, “TDP, çalışmalarını iyi bir iktidar olmak için yürütecektir” dedi. İdris, katılımcılık ve üretimin en önemli ilkelerinden olacağını da sözlerine ekledi.