Gamze Baykur

Mağusa’da kaldırım üzerinde yürüyen Ukraynalı K.Y isimli kıza saldıran ve cinsel tecavüzde bulunan zanlı Abdullah Yasin Can, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “Cinsel tecavüz”, “Darp” ve “Kasti hasar” suçlamalarıyla mahkemeye çıkarılan zanlı Can’ın tutukluluk süresi 3 gün daha uzatıldı.

Tahkikat devam ediyor

Meselenin tahkikat memuru Hasan Derman, zanlı Abdullah Yasin Can’ın 25 Ekim’de arabasıyla Erdoğan Acar Caddesi’nde kaldırım üzerinde yürüyen, isminin baş harfleri K.Y olan Ukrayna uyruklu kızın yanında durduğunu ve kıza saldırarak kaldırımın üzerine yatırdığını belirtti. Zanlı Can’ın akabinde müşteki K.Y’nin giymekte olduğu çorap ile iç çamaşırını yırtarak, zanlının cinsel tecavüz suçu işlediğini ve kızın omuzu ile sırtını ısırmak suretiyle de darp ettiğini açıkladı. Derman, meseleyle ilgili olarak DNA incelemesi için Türkiye’ye gönderilen kan örneklerinin ve zanlının diş kalıplarının analiz sonuçlarının henüz gelmediğini belirtti. Meseleyle ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini belirten Derman, zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün daha

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Ayşen Toroslu, zanlı Abdullah Yasin Can’ın tahkikat maksatları bakımından 3 gün süreyle daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.