Çiğdem AYDIN

Kuzey Kıbrıs’ta yaşanan ‘garip’ olaylara bir yenisi daha eklendi. Kuzey Kıbrıs’ta bir üniversitede eğitim gören 19 yaşındaki İ.S.M isimli genç kızın polise şikayeti üzerine ortaya çıkan ilginç olay dün mahkemeye taşındı. İddialara göre, 53 yaşındaki İ.K isimli zanlı, daha önce görev yaptığı üniversiteden okuyan 19 yaşındaki İ.S.M isimli öğrencisini telefonla arayarak yemeğe davet etti.

Güzel bir akşam yemeği yiyen ardından da bir bara giderek eğlenen hoca ve öğrencisi, geceyi ortak bir arkadaşlarının evinde geçirdi. Ertesi gün polise giden kız, alkollü olduğu bir sırada, 53 yaşındaki hocası tarafından tecavüze uğradığı yönünde şikayette bulundu.  Şikayeti dikkate alan polis, tecavüz mağduru olduğunu iddia eden genç kızla aynı üniversitede bir dönem eğitmenlik yapan 53 yaşındaki zanlı İ.K’yi dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Genç kız polise verdiği ifadede alkolü olduğunu ve bu esnada tecavüze uğradığını iddia ederken, polise giderek teslim olan zanlının ifadesinde, “Genç kız ısrar etti, onunla birlikte oldum. Tecavüz etmedim” dediği belirtildi. 

“Sabah uyandığımda fark ettim…”

Duruşmada İ.K’yi kendisine tecavüz ettiği gerekçesi ile şikâyet eden 19 yaşındaki kızın polise verdiği ifadeye değinildi. Polis, İ.S.M’nin şikâyetini mahkemeye aktardı. İ.S.M’nin “İ.K telefon açarak beni yemeğe davet etti. Önce bir yere yemek yemeğe gittik daha sonra bara gidip içtik. Bir arkadaşımızın evine gidip, orada kaldık. Sabah uyandığımda,  İ.K’nin o esnada benimle cinsel ilişkiye girdiğini fark ettim” iddiasında bulunarak şikâyetçi olduğu açıklandı.

Cinsel ilişkiye dayalı yırtılma yok…

Genç kızın 26 Şubat tarihinde polise gelerek şikâyetçi olduğunu belirten polis, yapılan şikayet üzerine soruşturma başlattıklarını söyledi. Polis, tecavüze uğradığını iddia eden İ.S.M’nin Adli Tıp Doktoru tarafından muayene edildiğini, yapılan kontrol sonucunda vücudunda hiçbir zorlama izine rastlanmadığını, cinsel organında ise cinsel ilişkiye dayalı yırtılmanın olmadığı yönünde adli tıp raporu olduğunu söyledi. Polis, mesele ile ilgili birçok kişiden ifade alındığını, genç kız ve zanlının yemek yediği, içki içtikleri yerlerden kamera görüntüsü aldıklarını ve incelediklerini belirterek, zanlının ise 2 Şubat tarihinde polise gelerek teslim olduğunu ve gönüllü ifade verdiğini açıkladı.

Hoca, ‘zorla yapmadım’ diyor

Polis, zanlının verdiği ifadede genç kızın ısrar etmesi nedeni ile onunla cinsel ilişkiye girdiğini öne sürdüğünü belirtti. Olayın tecavüz olup olmadığının netlik kazanması için soruşturma yaptıklarını, soruşturma bitene kadar zanlının tutuklu kalmasını talep etti. Mahkeme olayın aydınlatılması için polise süre vererek zanlının üç gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.