Evrim Kamalı

Lapta bölgesinde evine gittiği kadını önce darp edip sonra tecavüz etmeye teşebbüs eden zanlı N.K tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lapta Karakolu’nda görevli polis çavuşu Erol Işık olayla ilgili bulguları aktardı. Işık, zanlı N. K’nin 29 Haziran saat 23.00 sıralarında evine gittiği C.K isimli kadının saçlarını çekip, yüzüne yumruk atıp darp ettikten sonra, zorla elbiselerini çıkarıp tecavüze teşebbüs ettiği sırada, C.K’nin bağırıp yardım istemesi üzerine arkadaşları tarafından kurtarıldığını söyledi.

Işık, şikâyet üzerine zanlının gözaltına alındığını, hakkında tecavüze teşebbüs, kadınlara karşı şiddet ve ciddi darp suçlarından soruşturma başlatıldığını belirterek zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ve 2 gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı “C.K arkadaşımın kız arkadaşıdır. Beni evine çağırdı, 4 saat beraber içki içtik. Daha sonra elimi tuttu ve kendisi ile olmam için beni zorladı. Bu nedenle ben de onu darp ettim.” dedi.

Yargıç Musa Avcıoğlu zanlının 2 gün süre ile soruşturma maksatlı tutuklu kalmasına karar verdi.