Dün çıkarıldığı mahkeme tarafından emredilen kefalet şartlarını yerine getiremediği için 45 gün süreyle cezaevine gönderilen tecavüz zanlısı İsmail Sevinç ile ilgili ilginç iddialar gündeme geldi.

TECAVÜZ OLAYINDA ORTALIĞI AYAĞA KALDIRAN SKANDAL İDDİA!

Dün çıkarıldığı mahkeme tarafından emredilen kefalet  şartlarını yerine getiremediği için 45 gün süreyle cezaevine gönderilen  tecavüz zanlısı İsmail Sevinç ile ilgili ilginç iddialar gündeme geldi.

Güvenilir kaynaklardan derlenen bilgilere göre medyada " tecavüz etti " diye yansıtılan olayın iç yüzünün öyle olmadığı ve suçun esasta terminolojik olarak tecavüz kapsamına alındığıyla ilgili iddialar ortaya çıktı.

İLK DEFASI DEĞİLMİŞ

Tecavüz ettiği iddia edilen zanlı ile kızın bir süre önce  Lefkoşa Otobüs Terminalinde tanışıp arkadaş olduğu, birbirlerine telefon numaralarını verip bir müddet telefonda görüştükten sonra Aralık ayı içerisinde kızın rızasıyla 3 kez cinsel ilişkide bulundukları iddia edildi.

15 GÜNDE 3 DEFA

Zanlı ile müşteki kızın aslında kızın kendi rızasıyla 15 günlük süre içerisinde biri kızın ilk ilişkisi olmak üzere 3 farklı zamanda cinsel ilişkide bulunduğu  iddia edilmekte , son ilişkiden sonra ailenin durumdan haberdar olması üzerine polise şikayette bulunulduğu söylenmektedir.

Aile tarafından polise şikâyetin akabinde yapılan doktor muayenesinde kızın 15 gün kadar önce bekaretini kaybettiği tesbit edildiği de öğrenilen bilgiler arasında.

CEZA YASASINA GÖRE IRZA GEÇME

13 Yaşından büyük 16 yaşından küçük kızla cinsel ilişkiye girmek, kızın rızası olmasına bakılmasızın KKTC Ceza Yasaları kapsamında ırza geçme kapsamına girmekte ve tecavüz suçlamasıyla yargılanmaktadırlar.

TEMMUZ AYINDA YİNE OLMUŞTU

Temmuz ve Ağustos 2014 aylarında yine Lefkoşa’ya bağlı Haspolat’ta 14 yaşındaki kız arkadaşıyla ilişkiye giren 29 yaşındaki zanlı Mehmet Terkan da tecavüz suçlamasıyla cezaevine gönderilmişti.

KKTC  FASIL 154 CEZA YASASI BU KONUDA NE DİYOR

Geçtiğimiz yıl değiştirilip güncellenen ceza yasasının ilgili maddesi;
 
 On Altı  Yaşından  Küçük  Çocuğa  Cinsel
 Tecavüz

 20/2014    153. (1) Her kim,
      (A) Penisini, on altı yaşından küçük bir çocuğun vajinasına, anüsüne veya ağzına sokarsa; veya
           (B)  Vücudunun herhangi bir kısmını veya herhangi bir cismi, cinsel davranışla, on altı yaşından küçük bir çocuğun vajinasına veya anüsüne sokarsa;
          “on altı yaşından küçük çocuğa cinsel tecavüz” adı verilen ağır bir suç işlemiş olur ve mahkûmiyeti halinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir.
     (2) Her kim yukarıdaki (1)’inci fıkrada belirtilen suçu işlemeye teşebbüs ederse ağır bir suç işlemiş olur ve mahkûmiyeti halinde on beş yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.
     (3)(A) Yukarıdaki (1)’inci fıkradaki fiili işleyen fail on sekiz yaşından küçükse ağır bir suç işlemiş olur ve mahkûmiyeti halinde on beş yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir. Böyle bir fail, (1)’inci fıkradaki suçu işlemeye teşebbüs ederse, hafif bir suç işlemiş olur ve mahkumiyeti halinde iki yıla kadar hapis veya para cezasına çarptırılır.
         (B)  On, Onsekiz yaşından küçük olan faille mağdur arasındaki yaş farkı iki yaş veya daha azsa, fail hafif bir suç işlemiş olur ve mahkûmiyeti halinde iki yıla kadar hapis veya para cezasıyla veya her ikisiyle birden cezalandırılabilir.
               Ancak on sekiz yaşından küçük olan fail, fiili zor kullanarak       veya tehditle işlemişse, bu fıkranın
   (A) bendi uyarınca cezalandırılır.