Devrim Demir

İş bulmak vaadiyle evine götürdüğü Zambiya uyruklu 20 yaşındaki genç kadını eve kilitleyip “tecavüz” ve “darp” eden Nijerya uyruklu Adetola Abiodun Sadık aleyhinde başlatılan soruşturma devam ediyor.

Zanlı Sadık ek tutukluluk talebiyle dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın devam ettiğine dikkati çekerek 6 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Soruşturma devam ediyor 

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis, zanlı Adetola Abiodun Sadık’ın “Irza Geçme”, “Cinsel Dokunulmazlığı İhlal Amacı ile Alıkoyma” ve “Ciddi Darp” suçlamaları ile ilgili tutuklandığını söyledi. Polis, zanlının 20 Mayıs tarihinde saat 22.00 sıralarında iş bulma bahanesi ile 20 yaşındaki M.C.’yi evine götürdüğünü söyledi. Polis, zanlının aynı akşam genç kızı ciddi şekilde darp ettikten sonra defalarca tecavüz ettiğini ve M.C. yi eve kilitleyerek kayıplara karıştığını ifade etti.

Yapılan şikâyetin ardından zanlı Sadık’ın Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını kaydeden polis,3 gündür tutuklu bulunan zanlı hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini belirterek 6 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.