İş bulmak vaadiyle evine götürdüğü Zambiya uyruklu 20 yaşındaki genç kadını eve kilitleyip tecavüz ve darp eden Nijerya uyruklu Adetola Abiodun Sadık, Türkiye’ye gönderilen DNA raporları gelmediği için 3 ay süre ile cezaevine gönderildi.  

Teminat talebi ile dün Girne’de mahkemeye çıkarılan zanlının 2014 yılından beridir ülkede kaçak kaldığı tespit edildi.

Mahkemeye şahadet veren polis, olayla ilgili doktor raporu temin edildiği ancak DNA analiz sonuçlarının Türkiye’den beklendiği belirtildi.

Girne Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli polis, zanlı Adetola Abiodun Sadık’ın  “Irza Geçme”, “Cinsel Dokunulmazlığı İhlal Amacı ile Alıkoyma” ve “Ciddi Darp” suçlamaları ile ilgili tutuklandığını söyledi. Polis, zanlının 20 Mayıs tarihinde saat 22.00 sıralarında iş bulma bahanesi ile 20 yaşındaki M.C.’yi evine götürdüğünü söyledi. Polis, zanlının aynı akşam genç kızı ciddi şekilde darp ettikten sonra defalarca tecavüz ettiğini ve M.C. yi eve kilitleyerek kayıplara karıştığını ifade etti. 

9 gündür hücrede tutuluyordu…

Yapılan şikâyetin ardından zanlı Sadık’ın Lefkoşa’da tespit edilerek tutuklandığını kaydeden polis, 9 gündür tutuklu bulunan zanlının 2014 yılından beridir ülkede kaçak olarak kaldığına dair tespit yaptıklarını söyledi. Polis, olayla ilgili doktor raporu temin ettiklerini, DNA analizlerinin Türkiye’den beklendiğini, soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlının teminata bağlanması halinde soruşturmaya etki edemeyeceğini belirtti. Polis, zanlının işlediği suçların çok ağır suçlar olduğunu ifade ederek tutuklu yargılanmasını talep etti. Mahkeme zanlının tutuklu yargılanmasına emir verdi. Zanlı davaları görülünceye kadar 3 ay süre ile cezaevine gönderildi.