Devrim Demir

Girne-Alsancak bölgesinde 2015 yılında işine götürmek vaadiyle yolda aracına aldığı R.Y isimli yabancı uyruklu kadını zorla kaçırıp, tecavüz ettiği iddiasıyla Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Eray Asker hakkındaki dava dün karara bağlandı.

Başkan Düriye Elkıran, Yargıç Hasan Dağlı ve Yargıç Mesut Mesutoğlu’ndan oluşan heyetin baktığı davada sanık hakkında mahkûmiyet kararı çıktı.

Sanığı yargılandığı “cinsel tecavüz” den suçlu bulan heyet,  suçlunun 5 yıl hapisle cezalandırılmasına karar kıldı.

Eray Asker hakkındaki kararı Yargıç Mesut Mesutoğlu okudu.

Olgular aktarıldı 

Eray Asker, hakkında verilen mahkûmiyet kararında olayla ilgili olgular aktarıldı. Sanığın 6 Eylül 2015 tarihinde Alsancak bölgesinde yolda yürüyen genç kadının yanında durup, nereye gitmek istediğini sorduğu ve işe gideceğini söylemesi üzerine genç kadını aracına davet ettiği belirtildi. Sanığın, genç kadını işine götürmek vaadiyle aracına aldığı ancak işyeri yerine aracını boş araziye çekip tecavüz ettiği ifade edildi.

Sanığın, bu esnada oyuncak silah göstererek genç kadını korkuttuğu da aktarıldı. Kararda, köpeğini gezdirmek için boş araziye giren yabancı uyruklu bir kadının olaya tanık olduğu, tecavüze uğrayan genç kadının üzerinde sadece iç çamaşırı ile araçtan çıkıp tanığın arkasına geçtiği belirtildi. Mahkeme sürecinde ifade veren yabancı uyruklu tanığın, olay günü bir kadının üzerinde iç çamaşırı ile araçtan çıkıp, arkasına saklandığını, o esnada sanık Asker’in araçta çıplak olduğunu ve tecavüze uğrayan genç kadının endişeli ve ağlamaklı olduğuna dair ifade verdiği aktarıldı.

Tecavüz raporla doğrulandı

Mahkemede,  olayla ilgili genç kadının muayene eden kadın doğum uzmanının da R.Y’nin vücudunda, kolunda ve kalçasında ekimozlar olduğunu, bu nedenle kadının zorlandığına dair rapor verdiği belirtildi.

Sanık avukatının ise genç kadının kendi rızası ile cinsel ilişki yaşadığını, vücudunda bulunan izleri ise kendi kendine yaptığını öne sürdüğü anlatıldı. Mahkeme heyeti, sanık avukatının iddialarına karşın, uzman doktorların kadının vücudunda bulunan morlukların kendisi tarafından yapılamayacağına dair ifadeler verdiklerini belirterek, mahkeme olarak uzman doktorların tanıklığını kabul ettiklerini belirtti.

Asker suçlu bulundu

Sanık hakkında verilen kararı okuyan Yargıç Mesut Mesutoğlu, meydana gelen olayın “cinsel tecavüz” olduğuna kanaat getirdiklerini belirterek sanığı yargılandığı davalardan suçlu bulup 5 yıl hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.