Suna Erden

Lefkoşa-Domuzcular Burnu bölgesinde geçtiğimiz 24 Haziran tarihinde parkta oynayan 5 yaşındaki kız çocuğunu, “Saklambaç oynayalım ”diyerek kandırıp tenha bir yere götürdükten sonra tecavüz eden ve küçük kızın ağır yaralanmasına neden olan zanlı İ.E’nin kemik yaşının 16 ile 17 olduğu tespit edildi. Tecavüz olayının olduğu gün tutuklanan ve 24 Haziran tarihinden beridir polis hücresinde tutulan zanlı dün sabah gizlice Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

GİZLİCE DURUŞMAYA ÇIKARILDI 

Tutukluluk süresinin dolmasına bir gün kala güvenlik önlemleri çerçevesinde dün sabah gizlice mahkemeye çıkarılan zanlının teminat duruşmasında Sosyal Hizmetler Dairesi görevlileri de hazır bulundu. Basına kapalı gerçekleştirilen ve 10 dakika süren duruşma sonrası mahkemenin zanlının tutuklu yargılanmasına ve 3 ay süreyle cezaevine gönderilmesine karar verildiği öğrenildi. 

KEMİK YAŞI 16-17 ARALIĞINDA 

Öte yandan olay tarihi olan 24 Haziran’da tutuklanan ve o tarihten beridir polis hücresinde tutulan zanlının doktor kontrolünden geçirildiği, kemik yaşı tespit çalışmaları sonucu zanlının kemik yaşının 16-17 yaş aralığında olduğuna dair tespit yapıldığı öğrenildi. 

İNFİALE NEDEN OLMUŞTU 

Tüyler ürperten tecavüz olayı öğlen saatlerinde meydana gelmişti. Zanlı Domuzcular Burnu bölgesinde parkta oyun oynayan 5 yaşındaki kıza oynayalım diyerek kandırdıktan sonra tenha bir yerde tecavüz etmişti. Tecavüze uğrayan küçük kız yürüyerek kaldıkları lojmana gitmiş, şiddetli kanama geçiren kız daha sonra baygınlık geçirmişti. Lefkoşa Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındıktan sonra yoğun bakıma alınan küçük kız dün itibari ile yoğun bakımdan çıkarıldı. Kızın sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. 

15 YILA KADAR HAPİS ALABİLİR 

Öte yandan Fasıl 154 Ceza Yasası’na göre, kemik yaşı 18 yaşın altında olan zanlı yasanın 153.maddesinde belirtilen kıstasa göre yargılanacak. Yasanın ilgili maddesinde 18 yaşından küçük bir kimsenin 16 yaşından küçük bir çocuğa tecavüz etmesi halinde 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanabileceği düzenleniyor.