Milli Eğitim Bakanlığı ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği işbirliğiyle organize edilen,  “Kanser Konusunda Toplumu Bilinçlendirme ve Eğitim Projesi” çalışmaları kapsamında İlkokullarda Kanser Bilinçlendirme ve Farkındalık Seminer Programları TED Koleji ve Karşıyaka İlkokulu’nda gerçekleştirildi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği Bilimsel Danışmanı Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar’ın yaptığı yazılı açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanlığı, İlköğretim Dairesi Müdürlüğü ve Kanser Hastalarına Yardım Derneği işbirliğiyle tüm ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik “Kanser Hastalığının Nedenleri ve Hastalıktan Korunma Konusunda Farkındalık” seminer çalışmaları TED Koleji ve Karşıyaka İlkokulu’nda düzenlendi.

Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar eğitim seminerlerinde öğrencilere multivizyon eşliğinde görsel sunum olarak bilgiler aktardı ve bilinçlendirici broşürlerle yazılı bilgiler de sundu.

Kanser farkındalık seminerlerine yarın Şht. Yalçın İlkokulu’nda, 23 Ocak Cuma günü de Yılmazköy köy kadın kursuna katılan kadınlara yönelik toplantılarla devam edilecek.