Nadire Bahadi

Mağusa’da eski sevgilisi H.D’yi kendisinden ayrılmak istediği gerekçesi ile defalarca telefonla arayarak taciz edip çıplak fotoğraflarını sosyal medyada yayınlamakla tehdit eden ayrıca korkutmak amacı ile eski sevgilisine tabanca fotoğrafı gönderdiği gerekçesiyle tutuklanan zanlı Yunus Emre Yıldırım dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’nde yargıç karşısına çıkarıldı. “Telefon tacizliği” ve “Özel hayatın gizliliği ihlali” suçlamasıyla hakkında yürütülen soruşturmanın devam etmesi nedeni ile tutukluluk süresi uzatılan Yıldırım 2 gün daha poliste tutuklu kalacak.

Balistik inceleme sonucu geldi

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru İbrahim Çangaroğlu, zanlı Yunus Emre Yıldırım’ın 2016 yılı Ağustos ayı içerisinde, eski sevgilisi H.D’yi defalarca telefonla arayıp mesaj atarak taciz ettiğini, bir tabanca fotoğrafı ile H.D’nin zanlı Yıldırım’a önceden gönderdiği çıplak çekilmiş fotoğraflarını geri göndererek çıplak fotoğraflarını sosyal medyada yayınlamakla tehdit ettiğini anımsattı. Şikayet üzerine tutuklanan zanlı Yıldırım’ın JL 111 plakalı aracında yapılan aramada 1 adet 9 mm çapında boş kovan bulunduğunu belirten Çangaroğlu, ilk balistik inceleme sonuçlarının geldiğini açıkladı. Çangaroğlu zanlı Yıldırım’ın ilk beyanında fotoğrafını gönderdiği tabancanın Sunat Atun’un koruması Bülent Çalışkan’a ait olduğunu söylediğini ancak yapılan incelemede konu tabancanın Bülent Çalışkan’a ait olmadığının tespit edildiğini açıkladı.

Meçhul tabanca aranıyor

Polis Memuru İbrahim Çangaroğlu, balistik incelemelerin sonucuna göre ortada sahibi meçhul bir tabancanın olduğunu açıkladı. Zanlı Yunus Emre Yıldırım’ın aracında bulunan boş kovanın başka bir tabancaya ait olduğunu ifade eden Çangaroğlu, bu tabancanın kime ait olduğunun tespit edilmesi, ayrıca tabanca ve merminin herhangi bir olayda kullanılıp kullanılmadığının tespit edilmesi halinde soruşturmanın yön değiştirebileceğini açıkladı. Zanlının, gönüllü ifadesinde mermiyi müşterisine ait bir arabayı temizlediği sırada bulduğunu beyan ettiğini açıklayan Çangaroğlu, silahlı olan müşterilerin araştırılacağını ve gerekli balistik incelemelerin yapılacağını belirtti. Olay ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini belirten Çangaroğlu, zanlının tutukluluk süresinin 3 gün daha uzatılmasını talep etti.

Mağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Yunus Emre Yıldırım’ın serbest kalması halinde polisin yürüttüğü soruşturmaya etki etme olasılığı olduğu yönünde bulgu yaparak zanlının tutukluluk süresinin 2 gün daha uzatılmasına karar verdi.