Taner Ulutaş

Bitmemiş ve inşaat halindeki Güzelyurt – Lefke yolunda çalışan iş araçlarına karşın, yol trafiğe açık tutulduğu için ciddi kazalara davetiye çıkartıyor.

KAZAYA DAVETİYE ÇIKARTIYOR

Bölgede yaşamını sürdüren bir vatandaş yaptığı açıklamada,  "Güzelyurt – Lefke yolu şu anda gayrı resmi olarak açıldı ve kullanılıyor. Yol, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst’ün evinin de yanında. Ama kazaya davetiye çıkartan bu yolu neden kapattırmaz bak bölge halkı olarak onu anlayamadık" dedi.

4 METREYİ BULAN UÇURUMLAR VAR

Ayni kaynak açıklamasına devamla, "Yolda İkaz ve işaret levhası yok. Işıklandırma yok. Orta refüjler yok. Koruyucu bariyerler yok. Kazaya karşı önlem yok. Kavşaklar yapılmadı, kısacası yoklar ile dolu bu yolda 4 metreyi bulan uçurumlar var. Yolda çalışan iş makineleri ile kamyonlar var. Ve bu yolu kullanan araçlar var. Ama kazaya davetiye çıkartan yol neden kapatılmaz anlayamadık" ifadesinde bulundu.

İŞ MAKİNELERİ İÇİNDE YOL AÇILDI

"Daha düne kadar bitmemiş inşaat halindeki Güzelyurt-Lefke yolu için Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı, 'Polis müdürlüğü ile görüştüm, polisiye önlemleri artırıp güvenliği alacağım ve yolu açacağım.' anlayışında. Ancak, fiili olarak Güzelyurt - Lefke yolu, trafiğe iş makineleri içinde açıldı." diyen aynı kaynak "Buna ses veren birisi yok. Kazalara zemin hazırlayan ve sebep olan bu çarpık, siyasi çıkar peşinde koşan anlayış, yarın bir kazada, yol için, biz halkın daha kısa mesafe kat ederek evine gitsin diye bu yolu açtık deyip kurtulmaya çalışacak." dedi.