Evrim Kamalı

Lefkoşa’da 7 Ağustos tarihinde saat 01.30 raddelerinde meydana gelen “Vahim Zarar ve Ciddi Darp" suçundan methaldar olan zanlılar Azim Achilov, Nizam Abdiyev, Serdar Rozibeyov, Alişer Kurbanov, Vefa Jurayev ve Dilem Açilov ek tutukluluk süresi talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis Memuru Mustafa Mahan olayla ilgili bulguları aktardı. Mahan huzurda bulunan zanlılar Azim Achilov, Nizam Abdiyev, Serdar Rozibeyov, Alişer Kurbanov, Vefa Jurayev ve Dilem Açilov’un, 7 Ağustos saat 01.30 raddelerinde, Lefkoşa'da Can Sokak içerisinde, kendilerine küfür ettiği ve zanlı Nizam Abdiyev’in eşine asıldığı gerekçeleriyle Lefkoşa'da sakin Töre Tekayev'i, vücudunun muhtelif yerlerine gelişi güzel elleri ve ayaklarıyla vurmak suretiyle ciddi surette darp ederek, çenesinin, burnunun, sağ elmacık kemiğinin ve şakak kemiğinin kırılmasına sebebiyet verdiklerini söyledi.

Hayati tehlikesi sürüyor

Meseleyle ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini, zanlı Azim Achilov’un polise yardımcı olarak itiraf içerikli bir gönüllü ifade verip polisin yürütmekte olduğu soruşturmaya yardımcı olduğunu kaydeden Mahan, müştekinin sağlık durumunun ciddiyetini korumakla birlikte konuşamadığını ve yetkili doktorlardan hayati tehlikesi olduğu bilgisi alındığını söyledi. Polis devam eden soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlıların 7 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Kıdemli Yargıç Alev Ulunay huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlıların soruşturma maksatlı 7 gün poliste tutuklu kalmalarına emir verdi.