2 yıl önce Bursa'da İHA muhabirinin çektiği fotoğraf ile gündeme geldikten sonra AK Parti'den milletvekili seçilen Bennur Karaburun, kayıt yaptırmak üzere Meclis'e geldi.

Yağmur altında tekerlekli sandalyesiyle ilerlemeye çalışırken, bir gencin şemsiye tuttuğu ve bu anın İHA muhabiri tarafından görüntülendiği Bursa'da, AK Parti'den milletvekili seçilen Bennur Karaburun, mazbatasını aldıktan sonra Meclis'e geldi ve kaydını yaptırdı.

Meclis'teki ilk gününde gazetecilerin sorularına cevap veren Bennur Karaburun, "Karşılama çok güzel. Çok heyecanlıyım. Engelli bir vekil olarak burada olmak çok güzel. Bundan sonraki süreçte engelli kardeşlerimizin, kadınlarımızın, vatandaşlarımızın vekili olmak için elimden geleni yapacağım" dedi.

Meclisin engelli bir vekile hazır olup olmadığının sorulması üzerine Karaburun, "Rampa ile ilgili hiçbir sıkıntı yaşamadım. Benim en çok sıkıntı çektiğim konulardan birisi" açıklamasında bulunurken, süreçte kendisini nelerin zorladığını sorulması üzerine, "Ben hiçbir zorluk yaşamadım. Çok güzel destekleyici bir güç ile burada olduğumu biliyorum" ifadelerini kullandı.