Lefkoşa’da, Resmi Kabz Memurluğu ve Mukayyitlik Dairesi Sınaî Mülkiyet Şubesi’nde görev yapan ve marka tescili için müracaat eden şirket temsilcileri ve şahıslardan yasa gereği alınması gereken damga pulu harcı yerine para alarak, 6 bin TL nakit parayı tasarrufuna geçirmekle suçlanan zanlı Murat Tekman, teminat talebiyle dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. Mahkemede meseleyle ilgili Mali Suçlarla Mücadele Amirliği’nde görevli Polis Memuru Mehmet Tunceli, zanlı Murat Tekman’ın 2012-2014 yılları arasında meydana gelen “kamu görevlisi tarafından sirkat” ve “kasti hasar” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Tutuksuz yargılanacak

Tunceli, zanlı hakkında 2 Aralık’ta başlatılan soruşturmanın tamamlandığını, zanlının mahkeme emriyle bir gündür tutuklu bulunduğunu belirtti.

Tunceli, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini kaydetti ve KKTC vatandaşı olan zanlının davalarında hazır bulunması için uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Yargıç Gökhan Asafoğluları, yurt dışına çıkış yasağı, bir kefilin 100 bin TL kefalet senedi imzalaması ve zanlının 10 bin TL nakit teminat yatırması şartlarıyla tutuksuz yargılanmasına emir verdi.