Evrim KAMALI

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Lefkoşa Adli şubede görevli polis memuru Fahri Gümüşsoy olayla ilgili olarak şahadet verdi. gümüşsoy, zanlının 18 Ağustos tarihinde güney Kıbrıs'ta meydana gelen tekne hırsızlığı suçundan methaldar olduğunu söyledi. Polis, zanlının suç ortağının Murat isminde bir şahıs olduğunu tespit ettiklerini ancak şahsın soyadını henüz belirleyemediklerini söyledi. gümüşsoy, ayrıca zanlının Murat isimli şahıs ile birlikte siyah renkte Toyota marka bir araçla tekneyi taşıdıklarını tespit ettiklerini, konu arabanında arandığını ifade etti. Polis, zanlıya ait telefon dökümlerini inceleyeceklerini ifade etti. Telefon dökümlerinin incelenmesi sonucu yeni tanıklar ve yeni suç ortaklarına ulaşma ihtimalleri olduğunu kaydeden polis, zanlının 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Tutukluluk talebine itiraz eden zanlı avukatı olayla ilgili tutuklanan ve serbest bırakılan Nursel Nurçin ile önceki gün teminata bağlanan Niyazi Korkmaz'ın şu an serbest olduğunu, onların soruşturmaya etki edebileceğini ifade ederek müvekkili aleyhinde talep edilen 8 gün ek tutukluluk süresinin gereksiz olduğunu söyledi.

yargıç gökhan Asafoğulları, zanlının üç gündür tutuklu olduğunu, bu süre içerisinde tanıklara ulaşılmadığını, dolayısı ile mahkemeye alınacak ifadelerle ilgili kesin bir kanıt sunulamadığını ifade ederek, zanlının 8 gün yerine 2 gün süre ile tutuklu kalmasına emir verdi.