Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Teknecik Santrali hayatımızda kabus gibi dolaşıyor dedi. Nazmi Pınar’ın sunduğu Ada Raporu’nun konuğu olan Hulusioğlu, Teknecik Santralinin zehirli gazlar saçmasının artık bölge halkının hayatını kabusa çevirdiğini, Alagadi’de insanların denize dahi giremediğini ifade etti. Hulusioğlu, ‘Alagadi Plajı’nın her yerinde mazot kokusu olmasının ve Teknecik Santralinin soğutma sisteminde kullanılan suyun denize atılmasının, halkın en büyük şikayeti olduğunu kaydetti. Teknecik ve Kalecik Santralinde gerekli yapılandırmanın bir sene içerisinde yapılamayacağını kaydeden Hulusioğlu, Teknecik Santrali önünde eylem başlatacaklarını vurguladı. 

“HAYATI OLUMSUZ ETKİLİYOR” 

Teknecik Santralinin hayatlarını oldukça olumsuz bir şekilde etkilediğini ifade eden Hulusioğlu: “Teknecik santrali kabus gibi hayatımızda dolaşıyor. Bu konu bölge halkında büyük bir rahatsızlık uyandırıyor. Teknecik Santralinden çıkan zehirli gazlar sadece Çatalköy’ü değil, tüm bölgeyi etkiliyor. Bölge halkı Teknecik Elektrik Santrali’nden rahatsızlık duyuyor” dedi. 

“ZEHİRLİ GAZLAR TAMAMEN DOĞAYA SALINIYOR” 

Kalecik’te de yeterli iyileştirmenin yapılmadığının altını çizen Hulusioğlu, Teknecik’te hiçbir yaptırıma gidilmediğini ise şu sözlerle belirtti: “Yeni hükümet programında yine Teknecik ve Kalecik Elektrik Santrallerinin, akaryakıt iyileştirilmesi ile ilgili bir madde var. Teknecik ve Kalecik’te bir iyileştirme yapıldı ama yeterli değil. Teknecik’te zehirli gazlar tamamen doğaya salınıyor.” 

“TEKNECİK SANTRALİ ÖNÜNDE EYLEME GİDİLECEK” 

Gerekli yaptırımların yapılması için eyleme de gideriz diyen Hulusioğlu, “Yaptırım için bizde gerekirse Teknecik Santrali önünde organize olup eylemlere başlayacağız. Elektrik Kurumu’nun bütçesine filtre takılması için merkezi hükümetin şart koşması ve tekrardan Elektrik Kurumu’nun bütçesini geri göndermesi, bütçede kaynak ayarlanması bizi gerçekten çok umutlandırmıştı. Ama bu yedi ay içerisinde ne ilgili bakanlıktan, ne hükümetten, ne de Elektrik Kurumu’nun yönetiminden bu konu ile ilgili hiçbir bilgilendirme yapılmamıştır” dedi.

“5 YILDIR BİR ÇABA GÖRMEDİK” 

Teknecik ve Kalecik’deki problemlerini hükümet programında yer almasına rağmen, gerekenlerin bir yıl içinde tamamlanamayacağını belirten Hulusioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Teknecik ve Kalecik’teki problemler yeni hükümet programında da var ama ben bu yıl içerisinde uygulanacağına inanmıyorum. Beş yıldır belediye başkanıyım ve hiçbir hükümetin bu konu ile ilgili adım attığını, ya da adım atmak için çaba gösterdiğini görmüyorum.” 

“TEKNECİK DOĞAL YAPIYI TAHRİP ETTİ” 

Teknecik’in hem çevreye, hem de havaya zarar verdiğini ifade eden Hulusioğlu, bölge halkının artık ‘Alagadi Plajı’nı kullanamadığını kaydetti. Hulusioğlu nedenlerini ise şu sözlerle kaydetti: “Teknecik hem denizi hem de havayı kirletiyor. Alagadi’de mazot kokusundan gidip yıkanamazsınız bile. Vatandaş o yüzden tercih etmiyor ve sürekli plaj arayışı içerisinde. Soğutma sisteminde kullanılan su denize bırakılıyor ve denizin doğal yapısını tamamen tahrip etmiş durumdadır.” 

“TEKNECİK VE KALECİK İLE İLGİLİ GERÇEK PLAN NE İSE HAYATA GEÇSİN”

Hulusioğlu, yetkilileri bu konuda bir adım atmaya çağırdı ve sözlerini şöyle tamamladı: “ Bakanlarımız şapkayı önüne koyacak. Elektrik Kurumu ile ilgili gerçek anlamda planı ne ise bu planı hayata geçirecek. Sürüncemede bırakması artık bu ülkeye zarar veriyor.” 

“ÇATALKÖY GİRNE ANAYOLU'NDA 5 YILDA 7 ÖLÜMLÜ KAZA” 

Çatalköy Girne anayolunun çift şerit yol olması için uzun yıllardır uğraştığını kaydeden Hulusioğlu, bu yol üzerinde beş yılda tam yedi ölümlü kazanın meydana geldiğini belirtti. Hulusioğlu, 'beş yıldır Çatalköy Girne anayolunun çift şerit olması için uğraşıyorum. Projelendirme çalışmaları başladı ama bir yerde tıkanma oldu. Beş yıldır bu proje orada duruyor, parası da maliyede duruyor. İhale de edilemiyor. Beş yıl içerisinde bu yolda tam yedi tane ölümlü kaza oldu. Ne acıdır ki devletin yasalardan aldığı gücü kullanamıyoruz. Her şeyi ahbap çavuş ilişkileri ile götürülmeye çalışılıyor' dedi. 

“PROJE NEDEN İLERLEYEMİYOR” 

Hulusioğlu, Çatalköy- Girne anayolunun neden çift şerit olamadığını ise şu sözlerle anlattı: 'Çift şerit olamamasının nedeni ise bir parselin istimlak edilememesinden kaynaklanıyor. Arazinin istimlak edilememesi bu yolun, Girne Yonca Kavşağına bağlanmasını engelliyor. Bu yüzden proje orada duruyor.'