Suriye'nin Tel Abyad kentinde öğrenciler okuldan çıktığı sırada bomba yüklü bir motosikletle düzenlenen saldırıda yaralanan çoğu çocuk 18 kişi Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere kaldırılırken, patlamada 2 kişinin de öldüğü bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Suriye'de PYD ve Özgür Suriye Ordusu'nun denetimindeki Tel Abyad kentinde öğrenciler okuldan çıktığı sırada bomba yüklü bir motosikletin patlatılması sonucu ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de yaralandı. Öğle saatlerinde yaşanan saldırıda yaralanan çoğu çocuk 18 kişi, Akçakale Sınır Kapısı'ndan geçirilerek Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan 2'sinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Patlamada yaralanan kardeşiyle birlikte Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne gelen Kasım Dese, patlamada kardeşi Tacettin'in de yaralandığını ifade ederek, "Saat 12 sıralarında şehir içinde büyük bir patlama oldu. Kimin tarafından yapıldığı bilinmiyor. Yaklaşık 20 kişi yaralı vardı. 2 kişi de öldü. Kim yaptı, niçin yaptı bilmiyoruz. IŞİD olabilir" dedi.

Patlamada kullanılan bombanın içine bozuk paraların yerleştirildiği ve bu nedenle etkisinin büyüdüğü öğrenildi.