Soysan yazılı açıklamasında, 2015 yılı bütçe tasarısında Telekomünikasyon Dairesi’ne aktarılması öngörülen miktarın, daha iyi hizmet sunma adına hazırladıkları projeyi hayata geçirme adına yeterli olabilecek hale getirilmemesi durumunda, “halka gitme ve halktan yardım toplayarak bu projeyi hayata geçirme” kararlılığında olduklarını vurguladı.

“GEREKİRSE DİLENECEĞİZ AMA DİRENECEĞİZ”

Bu konuda eylem hazırlıklarını tamamlamış durumda olduklarına dikkat çeken Soysan, “Önümüzdeki günlerde başlatacağımız bir dizi eylemle birlikte Telekomünikasyon Dairesi’nin gelişmesi ve verdiği hizmet kalitesinin artırılması için üzerimize düşen ne varsa yasal haklarımızı kullanarak yapacağız. Gerekirse dileneceğiz ama direneceğiz” dedi.

Soysan, Telekomünikasyon Dairesi’nde örgütlü sendika olarak verdikleri mücadelenin devam ettiğine işaret ederek, geçen yıl daireye hiçbir yatırım projesine yönelik bütçe ayrılmadığını ifade etti.

Soysan, bu durumun gerek çalışanlarda gerekse toplumda “dairenin yok olmaya ittildiği” izlenimi yarattığını kaydetti.

Telekomünikasyon Dairesi çalışanlarının halka kaliteli hizmet sunma adına gerekli projeyi hazırladığını ve iki yıldır bütçeden kaynak aktarılarak projenin hayata geçmesini beklediğini anlatan Soysan, projenin çağdaş teknolojinin halka sunulmasını sağlayacağını kaydetti.

Soysan şöyle devam etti:

“Geçen yıl bu proje ile ilgili bütçeden hiçbir kaynak aktarılmazken, bu yıl hazırlanan bütçe tasarısında bir kaynak aktarılmış gözükse de aktarılan kaynak sadece ve sadece sözde kalacak bir kaynak olarak görünmektedir. Aktarılan kaynağa bakıldığında projenin hayata geçmesi yerine geçmemesi hedeflenmiş olarak görülüyor.”

Elektronik Haberleşme Yasası’nda son yapılan değişiklik göz önüne bulundurulduğunda,  Telekomünikasyon Dairesi’ne 2015 yılı bütçesinden kaynak aktarılmamasının veya yeteri kadar kaynak aktarılmamasının kabul edilemez olduğunu belirten Soysan, bu bağlamada Tel-Sen’in üzerine düşeni yapacağını söyledi.