Uzun zamandan bu yana Telekomünikasyon Dairesinde örgütlü bulunan Tel-Sen Sendikası, 2015 yılı bütçe tasarısında Telekomünikasyon Dairesine aktarılması öngörülen kaynağın daire tarafından hazırlanan ve halka verilen hizmetin artırılmasını sağlayacak projenin hayata geçirilmesine yeterli olmaması sebebiyle bir dizi eylem başlattı.

Dileneceğiz Direneceğiz sloganı ile başlatılan eylemlerin ilk ayağında kaymakamlıklardan yardım toplama izni talep edildi. Kaymakamlıklardan taleplerine cevap gelmemesi nedeniyle eylemlerini sokağa taşıma kararı alan Tel-Sen Yönetim Kurulu Kaymaklı çemberinde pankart açarak eylem gerçekleştirdi.Yönetim Kurulu olarak gerekli izinler alınana kadar da protesto eylemlerimize devam etme kararlılığındayız. Kimse kararlılığımızı sınamasın.

Bayındırlık Ulaştırma Bakanı Siyah Çelenk İLE Protesto Edilecek…

Bu bağlamda Tel-Sen Yönetim Kurulu, Perşembe günü Girne Kaymakamlığı’na yardım toplama talebinde bulunduktan sonra cuma günü Yönetim Kurulu düzeyinde Lefkoşa Köşklüçiftlik’te  Citroen Kavşağında pankartlı protesto eylemi gerçekleştirerek Başbakanlık ile  Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığı’na yürünecek ve  Bayındırlık Ulaştırma Bakanlığı’na siyah çelenk konularak Bakanın ek bütçe istememesi kınanarak bakan protesto edilecektir. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy Telekomünikasyon Dairesine bütçe aktarılması konusunda anlamsız bir tavır içerisinde ve sessizdir. Bize göre Bakanın bu tavrı Telekomünikasyon Dairesinin yok olmasına seyirci kalmasıyla eş anlamlıdır.

Amacımız halka verilen hizmet kalitesinin artırılmasıdır…

Telekomünikasyon Dairesi çalışanları halka kaliteli hizmet sunma konusunda kararlıdır ve bu bağlamda gerekli projeyi hazırlamıştır. İki yıldır bütçeden kaynak aktarılarak projenin hayata geçmesi beklenmektedir. Bu proje çağdaş teknolojinin halka sunulmasını sağlayacaktır. Geçen yıl bu proje ile ilgili bütçeden hiçbir kaynak aktarılmazken bu yıl hazırlanan bütçe tasarısında bir kaynak aktarılmış gözükse de aktarılan kaynak sadece ve sadece sözde kalacak bir kaynak olarak gözükmektedir. Aktarılan kaynağa bakıldığında projenin hayata geçmesi yerine geçmemesi hedeflenmiş olarak gözükmektedir.

Tel-Sen ‘Kararlılığımız Sınanmasın’

Tel-Sen Yönetim Kurulu uzun zamandan buyana bütçe ile ilgili girişim yapmakta ve olumsuz tavırdan sonra da eylem yapmaktadır. Tel-Sen bu konuda tahammül göstermeyecektir. Tel-Sen’in tavrı nettir. Telekomünikasyon Dairesinin ayakta kalmasının sağlanması ve toplumsal varlıklara sahip çıkma adına mücadelemiz sonuna kadar devam edecektir.