Tel-Sen Yönetim Kurulu 2015 yılı bütçe tasarısında Telekomünikasyon Dairesine aktarılması öngörülen kaynağın projenin hayata geçirilmesine ihtiyaç duyulan kaynak miktarı durumuna getirilmemesi halinde halka gitme ve halktan yardım toplayarak bu projeyi hayata geçirme kararlılığında olduğunu dün kamuoyu ile paylaşmıştı.

Bu konuda her türlü eylem hazırlığını tamamlamış durumdayız. Önümüzdeki günlerde başlatacağımız bir dizi eylemle birlikte Telekomünikasyon Dairesinin gelişmesi verdiği hizmet kalitesinin artırılması için üzerimize düşen ne varsa yasal haklarımızı kullanarak yapacağız. Gerekirse DİLENECEĞİZ ama DİRENECEĞİZ demiştik ve bilinmesini isteriz ki DİLENECEĞİZ ve SAHİP ÇIKACAĞIZ!!!

Bu bağlamda Tel-Sen Yönetim Kurulu, Kaymakamlıklara başvurarak Telekomünikasyon Dairesini ayakta tutabilme adına yardım toplanması için izin talebinde bulunacaktır. Her bölgede yapılacak çember ve pankartlı eylemlerden sonra çalışanlarla birlikte o bölgenin Kaymakamlığına yürünecek ve gerekli izin talebi için başvuru yapılacaktır.

Telekomünikasyon Dairesi çalışanları halka kaliteli hizmet sunma adına gerekli projeyi hazırlamış ve iki yıldır bütçeden kaynak aktarılarak projenin hayata geçmesini beklemektedir. Bu proje çağdaş teknolojinin halka sunulmasını sağlayacaktır. Geçen yıl bu proje ile ilgili bütçeden hiçbir kaynak aktarılmazken bu yıl hazırlanan bütçe tasarısında bir kaynak aktarılmış gözükse de aktarılan kaynak sadece ve sadece sözde kalacak bir kaynak olarak gözükmektedir. Aktarılan kaynağa bakıldığında projenin hayata geçmesi yerine geçmemesi hedeflenmiş olarak gözükmektedir.

Tel-Sen Yönetim Kurulu bu konuda defalarca söz almış ve bu yılki bütçeye ilgili proje konusunda kaynak aktarılacağı tarafımıza defalarca belirtilmiştir. Elektronik Haberleşme Yasasında son yapılan değişikliği de göz önüne aldığımızda Telekomünikasyon Dairesine 2015 yılı bütçesinden kaynak aktarılmamasını veya yeteri kadar kaynak aktarılmamasını kabul etmemiz mümkün değildir. Bu bağlamada Tel-Sen üzerine düşeni yapacaktır.

Telekomünikasyon Dairesinde örgütlü sendika olarak vermiş olduğumuz mücadelemiz daireye ayrılması tasarlanan bütçe aşamasında da devam etmektedir.

Ekonomi, Maliye, Bütçe ve Plan Komitesi Üyelerine Yazılı Başvuruda Bulunduk…

KKTC Bütçesinin görüşüldüğü bugünlerde ve 19 Kasım 2014 tarihinde Ekonomi, Maliye, Plan ve Bütçe Komitesi tarafından görüşülecek Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bütçesi içerisinde yer alan dairemiz ile ilgili kısımda dairemiz tarafından hazırlanan FTTx  projesine ayrılan kaynakla ilgili olarak gerekli iyileştirmenin yapılması ve yeterli kaynağın dairemize aktarılmasının sağlanması hususunda  komite üyelerinin gerekli hassasiyeti göstermesini istedik. Vekillerin bu hassasiyeti göstereceğine olan inancımız tamdır.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’dan da ayni tavrı bekliyoruz…

Ekonomi, Maliye, Plan ve Bütçe Komitesi tarafından görüşülecek Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bütçesi içerisinde yer alan dairemiz ile ilgili kısımda dairemiz tarafından hazırlanan FTTx  projesine ayrılan kaynakla ilgili olarak gerekli iyileştirmenin yapılması ve yeterli kaynağın dairemize aktarılmasının sağlanması hususunda  komite üyelerinin gerekli hassasiyeti göstermesini beklediğimiz gibi Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’dan da Telekomünikasyon Dairesine sahip çıktığını göstermesini ve alt komitede görüşülecek bütçe çalışmasına bizzat katılarak tavrını göstermesini bekliyoruz.