Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan yaptığı yazılı açıklamada, 2015 yılı bütçe yasa tasarısında Telekomünikasyon Dairesi’ne aktarılması öngörülen kaynağın, projenin hayata geçirilmesi için gerek duyulan miktara getirilmemesi halinde halktan yardım toplayarak bu projeyi hayata geçirme kararlılıklarının devam ettiğini belirterek, bu kapsamda Tel-Sen Yönetim Kurulu’nun Pazartesi gün Lefkoşa Kaymakamlığı’na para toplama izin başvurusu yapacağını bildirdi.

“Pazartesi günü Lefkoşa Kaymakamlığı’na başvurarak Telekomünikasyon Dairesi’nin halka daha iyi hizmet verebilmesi, yok olmaması ve bu toplumun bir varlığı olarak ayakta kalabilmesi için halkımızdan yardım toplama iznini talep ediyoruz” denilen açıklamada, gerekli izin için diğer kaymakamlıklara da başvurulacağını kaydetti.

Kaymakamlıklara yapılacak başvurular öncesi bölgelerde  pankart ve  protestolu çember eylemleri de yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, yardım toplama izni alındıktan sonra ilk yardım toplama kutusunun, “daire bütçesinin görüşüldüğü alt komitede ‘anlamsız tavır’ sergilediği” gerekçesiyle Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’a uzatılacağı ifade edildi.

Açıklamada, Meclis Ekonomi, Maliye, Plan ve Bütçe Komitesi tarafından görüşülen Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı bütçesinde daireyle ilgili kısımda daire tarafından hazırlanan “FTTx   projesine” ayrılan kaynakla ilgili olarak gerekli iyileştirmenin yapılması ve yeterli kaynağın daireye aktarılmasının sağlanması hususunda  komite üyelerinin sağduyulu davranarak gerekli hassasiyeti gösterdiklerine inanç belirtilerek, komite üyesi vekillere teşekkür edildi.