Tel-Sen Başkanı Tamay Soysan yaptığı yazılı açıklamada, sendika olarak verdikleri mücadelenin Daire’ye ayrılması tasarlanan bütçe aşamasında devam ettiğini belirterek, mahalli proje kalemlerinin artırılıp miktarlarının çoğaltılmasını beklerken hiçbir kalemin konulmamasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Soysan,  bu durumun gerek çalışanda gerek toplumda hükümetin daireyi yok olmaya ittiği izlenimi yarattığını kaydetti.

Telekomünikasyon Dairesi çalışanlarının halka kaliteli hizmet sunma adına proje hazırladığını ve geçen yıl bütçeden kaynak aktarılarak projenin hayata geçirilmesi için büyük çaba sarfettiğini belirten Soysan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bu proje çağdaş teknolojinin halka sunulmasını sağlayacaktır. Geçen yıl bu proje ile ilgili bütçeden ayrılan kaynak bazı idarecilere takılıp hayata geçmesi geciktirilse de projenin başlaması için mevcut altyapının değiştirilmesine yönelik hazır hale getirilen bugünlerde devamına  kaynak konulmaması hayal kırıklığı yaratmaktadır. Aktarılan kaynağa bakıldığında projenin hayata geçmesi yerine geçmemesi hedeflenmiş olarak gözükmektedir”.

Soysan söz konusu projenin devamını sağlayacak kaynağın aktarılacağı belirtildiğini, projenin devamı bir yana Telekomünikasyon Dairesi’nin var olan hizmetleri sürdürebilmesi için gerekli kaynakların dahi  bütçeye dahil edilmeyerek Daire’nin geleceğinin belirsizliğe itildiğini savundu.

“Telekomünikasyon Dairesine 2016 yılı bütçesinden kaynak aktarılmamasını veya yeteri kadar kaynak aktarılmamasını kabul etmemiz mümkün değildir. Bu bağlamada Tel-Sen üzerine düşeni yapacaktır” diyen Soysan, Meclis Ekonomi Maliye Bütçe ve plan Komitesi’nden bu durumu düzeltmesini istedi.

Ulaştırma Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu’na da seslenen Soysan,  Telekomünikasyon Dairesi’nin 2015 yılı bütçesinde yer alan mahalli proje kalemlerinin 2016 bütçesinde de yer almasını istedi.

Telekomünikasyon Dairesi’nin verdiği hizmetin kalitesini artırması için artık zaman kaybına tahammülü olmadığını kaydeden Soysan,  Elektronik Haberleşme Yasası’nda yapılan düzenleme sonrasında Daire’ye bütçeden kaynak aktarılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti.