Soysan yazılı açıklamasında, “Telekomünikasyon Dairesi’nde örgütlü sendika Tel-Sen Yönetim Kurulu olarak belirtmeliyiz ki, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy’un yurtdışı ve yurt içinde Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili yaptığı açıklamalar kabul edilebilir değildir ve süresiz grev sebebidir” ifadesine yer verdi.

Soysan, 2012’ de gerçekleştirilen süresiz grevi hatırlatarak “Sayın Bakan bilmelidir ki Telekomünikasyon Dairesi’nde değil hizmetlerin özelleştirilmesi duvarda çakılı bir çivisi bile özele devredilemez. Bunu yapmaya çalışanlar siyasi yelpazeden uzaklaştırılarak en iyi şekilde cezalandırılmışlardır” dedi.

“Sendika Yönetim Kurulu ile Bakan arasında yapılan her toplantıda Bakanın Telekomünikasyon Dairesinin güçlendirileceğinden, kendi ayakları üzerinde duran bir yapıya kavuşturulacağından bahsederek, sürekli bu yönde projeler üretilmesini isterken; dışarılarda bambaşka şeylerden bahsettiğini” savunan Soysan, bunun bakana olan güvenlerini tekrar gözden geçirmelerine  sebep olduğunu dile getirdi.

“NE DAİRENİN NE DE ÇALIŞANIN GELECEĞİNİ PAZARLIK KONUSU YAPARIZ”

Soysan şunları kaydetti:

“Telekomünikasyon Dairesi ile ilgili yaptığı her basın açıklamasında Sayın Bakan Sendika ile konuştuğundan, anlaştığından bahsetmektedir. Sayın Bakanın bu açıklamaları oldukça manidardır. Sendika Yönetim Kurulumuz ile Sayın Bakan arasında Telekomünikasyon Dairesinin özelleştirilmesi ve veya çalışanlarının özlük hakları ile ilgili herhangi bir konuşmamız dahi olmamıştır. Sayın Bakana hatırlatmakta fayda görüyoruz ki Sendika Yönetim Kurulumuz ne Dairenin ne de çalışanın geleceğini asla pazarlık konusu yapmaz bugüne kadar yapmamıştır yapmayacaktır.

“BAKAN İLE ANLAŞTIĞIMIZ KONU DAİRENİN DAHA HIZLI İNTERNET VEREBİLMESİ İÇİN HAZIRLANAN PROJE İÇİNDİR”

Bakan ile anlaştığımız konu dairenin daha hızlı internet verebilmesi için hazırlanan proje içindir. Çok daha hızlı ada geneline yayılmış ve ucuz hizmeti getirecek olan proje hazırdır ve başlangıcı için 2015 yılı bütçesinde bütçelendirilmiştir. Halka büyük bir hizmeti getirecek olan ancak bekletilen projenin neden bekletildiği Sayın Bakanın gözden uzaklarda yaptığı açıklamalarda anlaşılmaktadır. Sayın Bakan’dan bu projeye sahip çıkmasını özel kuruluşlarla kolkola girip reklamlarda rol almamasını bekliyoruz.

Bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz ki Telekomünikasyon Dairesinde kirli oyunlar oynanmaya çalışılmaktadır, oynanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bu yönde bırakın uygulamaları konuşmalar bile süresiz grev sebebi olacaktır.”