Terör örgütü IŞİD tarafından dün düzenlenen silahlı saldırının ardından, Telabyad'da bugün sessizlik hakim.

Terör örgütü IŞİD, yaklaşık iki yıl kontrolünde bulunan Telabyad'ı bölgedeki Kürt grupların saldırısı sonucu terk etmişti. Bu arada koalisyon güçlerinin havadan taarruzu ve çatışmaların şiddetlenmesiyle yaklaşık 23 bin Suriyeli, Akçakale Sınır Kapsı'ndan Türkiye'ye sığınmıştı.

Dün öğle saatlerinde Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Suriye'nin Telabyad bölgesinde iki haftalık sessizliğin ardından yine silah sesleri yükseldi. Terör örgütü IŞİD militanlarının, kent merkezine motosikletlerle sızarak sivillere saldırdığı öğrenildi. Saldırı sonrası çatışmalardan kaçan Suriyelilere Türkiye kucak açtı.

Bugün ise Telabyad'da sessizlik hakim. Bölgede yer yer dumanlar yükseldiği görüldü. Akçakale Sınır Kapısı önünde Suriye'ye geçiş için bekleyenler bulunuyor. Dün Suriye'den Türkiye'ye gelen bin mültecinin bir kısmı parklarda kalmayı tercih ederken, diğerleri Mardin'in Derik ilçesindeki çadır kentlere ve akrabalarının yanına gitti.

Öte yandan, Suriye'den yaralı olarak Türkiye'ye getirilen mültecilerin tedavileri devam ediyor. Sınırda geniş güvenlik önlemleri alınmış durumda.