İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nde görev yaptıkları dönemde birçok kişiyi sahte isimlerle dinledikleri iddiasıyla suçlanan ve aralarında müdür ve amirlerin de bulunduğu 26 polis, hakim karşısına çıktı.

Sabah dinlenen polislerin bir kısmı, hazırlanan iddianamenin düzmece olduğunu, kimseyi yasa dışı dinlemediklerini, suç önleme adı altında dinlemeler yaptıklarını söyleyerek beraatlerini talep ettiler. Aralarında eski Futbol Federasyon Başkanı Mahmut Özgener'in de bulunduğu 43 mağdurun hiç biri duruşmaya katılmadı. Tutuklu sanığın bulunmadığı dava yarın da devam edecek.

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde 2009 ile 2013 yılları arasında yapılan 170 bin dinleme kararının bir bölümünde usulsüzlükler tespit eden HSYM müfettişleri, soruşturma başlattı. Aralarında iş adamlarından ordu komutanlığı yapmış orgeneral rütbeli emekli askerlere, kamu görevlilerinden gazetecilere kadar usulsüz yöntemlerde, farklı meslek kolları ve isimlerle dinlendiği ortaya çıkan 26 kişi için gözaltı kararı çıkartıldı. Gözaltına alınan polislerden 4. Sınıf emniyet müdürleri Memduh Tosun ile Taner Aydın tutuklandı. Tosun ile Aydın yapılan itirazlar üzerine serbest kaldı.

SANIKLAR SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saatlerinde başlayan duruşmaya polis sanıkların bir bölümü katıldı. Mağdurların hiç biri duruşmaya katılmadı. Sabah yapılan bölümde savunmalarını yapan polisler, Savcı Okan Batu tarafından hazırlanan iddianamenin inandırıcı olmadığını, çetenin ismi bile yazılmadığını, dinlemeleri suç önleme adı altında yaptıklarını, kimsenin özel hayatı ile ilgili dinlemeler yapmadıklarını söylediler. Savunması alınmayan diğer sanıklar, öğleden sonra ve yarın ifade vermeye devam edecekler.