Hüseyin Çiçek

Gazimağusa’daki bir konuttan çaldığı televizyonu arkadaşıyla birlikte 600 TL’ye satmakla suçlanan Cafer Zorba polis tarafından gözaltına alınarak dün mahkemeye çıkarıldı.

Mahkemede suçlamaları reddeden Zorba, “Daha önce işlediğim suçları adam gibi kabul ettim, ancak bu suçu ben işlemedim kabul etmem mümkün değil” diyerek kendini savundu.

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Hasan Derman, 19-22 Mayıs 2016 tarihleri arasında Glapsides bölgesinde Aycan Utkan’a ait eve, havalandırma penceresinden girilerek oturma odasında bulunan televizyonun sirkat edildiğini söyledi. Yapılan soruşturma neticesinde konu telvizyonun mahkeme huzurundaki zanlı ile Aytunç Aşaroğlu’nun 600 TL karşılığında Sulhiye Tulgay’a satıldığını ve zanlının sahtekarlıkla 300 TL nakit para elde ettiğini tespit ettiklerini anlatan Derman, zanlının 9 Temmuz 2016 tarihinde Gazimağusa’da tespit edilerek tutuklandığını söyledi.

Aytunç cezaevinde

Zanlının meseledeki suç ortağı olan Aytunç Aşaroğlu’nun 22 Mayıs 2016 tarihinde benzer bir mesele nedeni ile tutuklandığını ve teminat şartlarını yerine getiremediğinden dolayı hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’nde bulunduğunu belirten Derman, zanlı Cafer Zorba’nın ise hiçbir şekilde suçlamaları kabul etmediğini ifade etti. 

Derman, zanlının bölgedeki benzer meçhul olaylar ile de ilgisinin araştırılacağını ve tahkikatın henüz yeni başladığını söyleyerek zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Savcı Ayşe Kaymak bu süreyi 2 gün ile sınırlandırdı.

"İsmim kapalı yazılsın"

Nöbetçi Yargıç Umut İnan’ın söz vermesi üzerine kendini savunan zanlı Cafer Zorba, daha önce suç işlediğini ve her seferinde suçunu kabul ederek eksiksiz şekilde ifade verdiğini ancak bu meselede suç işlemediği için suçlamaları kabul etmesinin mümkün olamayacağını ileri sürdü. Huzurundaki şahadet ve zanlının beyanlarını değerlendiren Yargıç Umut İnan, yeni başlayan soruşturmanın salimen yürütülmesine olanak sağlamak amacı ile zanlının 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasına izin ve emir verdi.