Televizyon dünyasında bayanların ilgi alanına gündüz kuşağı programları ve diziler girerken, erkekler genellikle spor ağırlıklı programları tercih eder. Bu nedenle erkekler için sadece spor yayını yapan kanallar hazırlanmıştır. Bu kanallardan en önemlileri Fb TV, İdman Tv, Gs Tv ve Bjk Tv olarak bilinir.

Fb Tv Fenerbahçe Spor kulübü tarafından hazırlanan bir spor kanalıdır. Tam adı Fenerbahçe televizyonu olan kanal, 19 Ocak 2004 yılında yayın hayatına başladı. “Türkiye’nin ilk spor kulübü kanalı” sloganı ile izleyici ile buluşan Fb Tv, Fenerbahçe’ye ait tüm branşlarda yayınlar yapmaktadır. Fenerbahçe futbol ve basketbol kulüpleri başta olmak üzere Fenerbahçe ismiini taşıyan tüm branşlar hakkında bilgi veren kanal, gerçekleştirilen aktiviteleri, çalışmaları, sporcu antrenmanlarını taraftarların ayağına getirir.  Fb Tv canlı izle  hem tematik hem eğlence kanalı olarak bilinir. Her yaştan ve her takımdan kesime de ulaşmayı hedefleyen kanal, buna yönelik yayınlar da gerçekleştirir. Yayın hayatına ilk olarak Doğan Yayın Grubu ile başlayan Fb Tv, daha sonra kendi yayınını yapmaya başladı. Kanalın en sevilen programlarından bazıları 7’de Dokuz, Can Bartu ile Futbol Gündemi, FB TV Haber, Maç Kaç Kaç, Stüdyo futbol, Maçın ardından ve futbol Dünyası programlarıdır.

İdman Tv, Azeri bir spor kanalıdır. 2009 yılından beri yayın yapan kanalın tam adı İdman Azerbaycan Televizyası olarak bilinir. “Bize dünya bakıyor” sloganı ile yayın hayatına başlayan  İdman Tv canlı izle  en prestijli spor aktiviteleri hakkında geniş haberler verilir. Futboldan basketbola, atletizmden motospora kadar geniş bir spor yelpazesini içerisinde bulunduran kanal, oldukça renkli programlar hazırlamaktadır. İdman Tv’de FIFA Dünya Şampiyonası, Avrupa Futbol Şampiyonası, UEFa Avrupa Ligi gibi çok önemli kupaların maçları hakkında bilgiler yer alır. Bunun yanı sıra, basketbol , voleybol, güreş, bok, judo, at yarışları, motor sporları ve olimpiyatlar da İdman TV’den öğrenilebilir.

Açılımı Galatasaray Televizyonu olan kanal, Doğan Grubu ile yapılan sözleşme sonrasında 2006 yılının Eylül hayatında yayın hayatına başladı. “Sarı kırmızı Ekran” sloganı ile yayın yapan Gs Tv’nin sahibi Galatasaray Spor Kulübü’dür. Kulüp bir süre sonra Doğan Grubu ile anlaşmasını feshetti ve televizyon yayınlarını sonlandırdı. Şu anda sadece Digitürk ve Galatasaray.org üzerinden yayınlarını sürdüren kanal, Galatasaray hakkında her türlü bilgiyi taraftarlarına vermektedir. Kanalın en sevilen programlarından bazıları Aslan Meclisi, futbolun Mektebi, Futboldan Öte, Günaydın Cimbom olarak bilinir.

Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nin resmi kanalı olan Bjk Tv, 19 Nisan 2005 yılında yayın hayatına başladı. “Senin Kanalın” sloganını kullanan Bjk Tv, Beşiktaş hakkında her türlü bilgiyi taraftara iletmeyi amaçlayan bir kanal olarak bilinir. Bjk Tv’nin genel müdürü Bülent Ülgen’dir. Kanal 2015 yılından bu yana internet üzerinden de takip edilmektedir. Kanalda Beşiktaş takımına ait tüm spor dallarından ayrıntılı haberler verilirken, en çok sevilen programları Top Sizde, Kartal Günlüğü, Futbol Akademisi, En Baba Kartal ve Beşiktaş’ın Maçı Var olarak bilinir.

 

Kaynak: https://www.canlitvizle.io/k/spor