KITSAB üyesi 150 turizm acentesi adına basın açıklaması yapan Mouflon Travel Direktörü ve KITSAB Genel Sekreteri Faiz Camgöz ile FTC Tourism Direktörü ve KITSAB Girne Bölge Sorumlusu Andaç Özaydınlık, Telsim’in abonelerine SMS atarak duyurduğu indirimli uçak bileti satışını eleştirdi. 

Camgöz ile Özaydınlık, Telsim’in Türkiye’den bir acente ile anlaşarak bu kampanyayı başlattığını ileri sürerek, Kıbrıs’taki seyehat acentelerine darbe vurmaya yönelik bu uygulamaya son vermemesi halinde, Telsim hatlarını iptal edeceklerini ve konuyu mahkemeye taşıyacaklarını ifade etti.

“Türkiye’deki bir şirketle anlaşıldı…”

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Telsim bir kampanya başlattı ve abonelerinin 10 TL indirim ile uçak bileti satın alabileceğini duyurdu. Telsim ile yaptığımız görüşmelerden anladığımız kadarıyla bu kampanyayı Kıbrıs’tan bir seyahat acentesi ile değil, Türkiye’den bir seyahat acentesi ile organize etti.
Telsim’in bu kampanya için Türkiye’deki bir şirketi seçmesi çok büyük bir ayıbıdır. Telsimin büyük bir ayıbı olmasının yanında yasal da değildir.

Kıbrıs’ta 150 tane seyahat acentesi mevcut iken ve bu indirimi tüm acentelerimiz verebilecekken ve de hali hazırda verirken, çok büyük bir kampanya yapılıyormuş gibi Telsim’in abonelerini Türkiye’deki bir şirkete yönlendirmesi bizi çok rencide etmiş, üzmüştür. Zorluklarla ayakta duran Kuzey Kıbrıs acentelerine bir balta da Telsim tarafından vurulmuştur. 

“Tüm acenteler yerine bir acente ile…”

Kendileriyle yaptığımız görüşmelerde, tüm acentelerimizin faydalanacağı şekilde bunu yapmalarını önerdik. Ancak bu sefer de Kıbrıs’tan tek bir şirket ile görüşmeyi tercih ettiler. 
Bizim amacımız bu tarz kampanyalardan tüm seyahat acentelerimizin ve halkımızın faydalanmasıdır. 

Dediğimiz gibi, 10 TL’lik indirim zaten tüm acentelerimizin yapabileceği ve yaptığı bir indirimdir. Sanki yapılmıyormuş da 10 TL indirim Telsim’in muhteşem bir hizmetiymiş gibi sunuluyor olması da gerçekten komedidir.

“Şikayetlerimizi Telsim’e ilettik…”

Diğer taraftan, Telsim’in bu kampanyaya Türkiye’deki şirket ile kampanyaya devam etmesi yasal da değildir. KKTC’deki yasalar çerçevesinde, Kıbrıs’ta bilet satma yetkisinin KITSAB’a kayıtlı bir seyahat acentesinde yapılabileceğini kendilerine ilettik. Bununla ilgili hukuksal süreç başlatacağımızı da kendilerine ilettik. Telsim yetkilileri konuyu hukukçuları ile görüştüğünü ve önlerinde yasal engel olmadığını iddia ettiler. Ancak ardından, Kıbrıs’tan bir seyahat acentesi ile çalışacaklarını bize bildirdiler.

“Telsim hatlarımızı kapatacağız…”

Yani Telsim yine Kıbrıs’taki tüm abonelerini tek bir şirkete kanalize etme yolunu seçti. Ancak şu an hala Türkiye’den bir şirketle devam ediyorlar, yerel bir acente ile henüz yazılı bir anlaşma yapmadıklarını da biliyoruz.

Yapmış oldukları indirimin nasıl bir indirim olduğunu da yakın zamanda halkımıza açıklayacağız.
Yasal hakkımızı da sonuna kadar arayacağız. Eğer bu kampanyaya bir son vermezlerse, hergün Telsim’in önüne siyah çelenk bırakacağız ve tüm Telsim hatlarımızı kapatacağız.”

“KITSAB Başkanı’nın açıklamadan haberi yok…”

Diyalog muhabirinin konu hakkında görüşüne başvurduğu bir Telsim yetkilisi, Faiz Camgöz ile Andaç Özaydınlık’ın yaptığı açıklamadan KITSAB Başkanı Orhan Tolun’un haberi olmadığını iddia etti. Aynı yetkili, sorunun aşılması konusunda bugün KITSAB yöneticileri ile bir görüşme yapacaklarını belirtti. 

Orhan Tolun’a ulaşılamadı

Telsim yetkilisinin iddialarının üzerine Diyalog muhabirinin görüşünü almak için telefoniyen defalarca aradığı ve mesaj gönderdiği Orhan Tolun’a ise ulaşmak mümkün olmadı.