Talim ve Terbiye Dairesi’nin uhdesinde yürütülmekte olan projede okul öncesinden ortaokul son sınıfa kadar olan tüm öğretim programlarının güncellenmesi ve ders materyallerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Talim ve Terbiye Dairesi Müdürü Havva Dağsever’in verdiği bilgiye göre, Projenin ikinci önemli basamağını oluşturan; okul öncesinden ortaokul son sınıfa kadar olan tüm derslerin “Program Geliştirme” çalışmaları tamamlandı.

Bir yandan, TEPGP’in bir diğer önemli basamağı olan bu programların paydaş görüşlerine sunulması için gerekli ön çalışmalar devam ederken, diğer yandan da “Ders Materyallerinin Geliştirilmesi” çalışmaları için komisyonlarda görev alan öğretmen ve uzmanlara “Temel Eğitim Programları Geliştirme Projesi Atölye Çalışmaları” adıyla hizmet içi eğitim faaliyetleri düzenlendi.

Prof. Dr. Halil İbrahim Yalın, Prof. Dr. Ahmet Pehlivan, Prof. Dr. Müfit Kömlemsiz, Prof. Dr. Fidnat Kaptan ve Prof. Dr. Buket Akkoyunlu tarafından gerçekleştirilen atölye çalışmalarının birinci kısmı 25–26 Aralık 2014 tarihlerinde, ikinci kısmı ise 8-9 Ocak 2015 tarihlerinde yapıldı.

1421071083.jpg

1421071066.jpg

1421071051.jpg