Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bugün itibariyle okul öncesi, 1’inci, 4’üncü ve 6’ncı sınıflara yönelik ders kitaplarının ve öğretmen kılavuz kitaplarının yazımının tamamlandığını açıkladı.

Dürüst, Milli Eğitim Bakanlığı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) işbirliğinde 2012’de başlatılan, okul öncesinden, ortaokul son sınıfa kadar tüm derslerle ilgili öğretim programı, ders kitabı ve öğretmen kılavuzu oluşturulmasını öngören “Temel Eğitim Program Geliştirme Projesi”yle ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydetti.

Proje takvimine uygun olarak Aralık 2014’te tüm derslerin öğretim programlarının yazıldığını bildiren Kemal Dürüst, kademeli geçişi öngören yaklaşımla ders kitaplarının yazımına geçildiğini belirtti.

Bakan Dürüst, 3 pilot okulla başlayan çalışmanın kısa bir sürede ülkeye yayılacağını vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, bu kapsamda okul öncesi öğretmenler için hizmet içi kurs da düzenlendi.

Buna göre, pilot okul olarak belirlenen Gülen Yüzler Anaokulu, Cihangir-Düzova İlkokulu Ana Sınıfları ve Gazimağusa Meslek Lisesi Uygulama Anaokulu okul öncesi öğretmenlerine hizmet içi kurs verildi.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst de kursa katılarak bilgi aldı.

Bakan Kemal Dürüst, “Bu tür yeni bilimsel araştırmalarla KKTC’deki okul öncesi eğitimi daha da değer kazanacak. Okul öncesi, çocuklara okulu sevdirme noktasında önemli” dedi.