Kanser Hastalarına Yardım Derneği Bilimsel Danışmanı, Temel Onkoloji Uzmanı Mine Çağlar, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’i  ziyaret etti.

Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre görüşmede, Gazimağusa bölgesinde gerçekleştirilmesi planlanan, kanserde ön tanın önemini anlatacak eğitim çalışmalarının planlaması yapıldı.

Mine Çağlar, kanserde ön tanının çok önemli olduğunu ve bu konuda halkın bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, Gazimağusa Belediyesi’ne böyle bir eğitim imkânını sağladığı için teşekkür etti.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter de,  Kanser Hastalarına Yardım Derneği’nin çok kutsal bir görevi yerine getirdiğini söyledi.

Arter, derneğin Gazimağusa Belediyesi ile sürekli temasta olduğunu, bugünkü ziyaretlerinden de memnuniyet duyduğunu belirtti.

Özellikle kanser hastalığından korunmaya yönelik, erken teşhis konulabilmesi anlamında, belediye hudutları içerisinde eğitim çalışmaları yapmayı planladıklarını söyleyen Arter, dernekle bu konuları konuştuklarını belirtti.

Mine Çağlar’ın bölgelerde kadınlardan başlayarak, kanser  konusunda bilgilendirme çalışmaları yapacağını söyleyen İsmail Arter, bu konuda belediyenin altyapıyı hazırlayıp  çalışmalar yapacağını belirtti.