Gamze Pir Baykur

Mağusa’da DAÜ Akdeniz Öğrenci Yurdunda kalan arkadaşı Ahmed Abdullatif’i ziyarete giden ve arkadaşına ait içi para dolu cüzdanı sirkat eden zanlı Abdullah Mohammad Elbasha, almış olduğu tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. “İkametgahtan sirkat” suçlamasıyla dün mahkemeye çıkarılarak teminata bağlanan zanlı Elbasha, teminat şartlarını yerine getiremediği için cezaevine gönderildi.

Soruşturma tamamlandı...

Meselenin tahkikat memuru Arif Toroslu, zanlı Abdullah Mohammad Elbasha’nın 24 Eylül tarihinde Akdeniz Öğrenci Yurdunda kalan arkadaşı Ahmed Abdullatif’i ziyaret etmek için odasına gittiğini ve masa üzerinde bulunan cüzdan ile içerisindeki 1300 Dolar, 225 TL ve 100 Sudan Poundunu sirkat ettiğini açıkladı. Zanlının 25 Eylül tarihinde tespit edildiğini belirten Toroslu, zanlının evinde yapılan aramada sirkat ettiği cüzdanın bulunduğunu anımsattı. Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Toroslu, zanlının uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Teminata bağlandı ancak teminat şartlarını yerine getiremedi...

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Abdullah Mohammad Elbasha’nın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışının men edilmesine, 5 bin TL nakdi teminat ödemesine ve haftada 2 gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına emir verdi. Konu teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlı Elbasha, 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.