Gamze Pir Baykur

Mağusa’da Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyon sonucunda 225 gr 296 mg ağırlığındaki Hintkeneviri türü uyuşturucu madde ile yakalanan Lübnan uyruklu zanlı Rami Khazaal, İran uyruklu zanlı Saman Maleki ve Hindistan uyruklu zanlı Hamid Ahmad Khan almış oldukları tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlamasıyla mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldılar.

Soruşturma tamamlandı…

Meselenin tahkikat memuru Özgür Biçenleroğlu, 22 Eylül tarihinde alınan bir bilgide zanlı Rami Khazaal, Saman Maleki ve Hamid Ahmad Khan’ın Mağusa Çanakkale bölgesinde bulunan evlerinde uyuşturucu madde olduğunun öğrenildiğini söyledi.

Alınan bilgi üzerine konu eve gidildiğini belirten Biçenleroğlu, evde yapılan aramada evin çeşitli yerlerinde toplam 225 gr 296 mg ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu madde, içerisinde uyuşturucu madde bulunan 3 adet sarma sigara, içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı bulunan 6 adet öğütücü, üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı bulunan 4 adet hassas terazi ve içerisinde uyuşturucu madde kalıntısı bulunan 18 adet şeffaf poşet bulunduğunu anımsattı. Biçenleroğlu ayrıca evde ve zanlı Khazaal’ın kirasında bulunan araçta yapılan aramada Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını belirten Biçenleroğlu, zanlıların uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

10’ar bin TL nakdi teminat ödediler…

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla, zanlı Rami Khazaal, Saman Maleki ve Hamid Ahmad Khan’ın kimlik, pasaport ve seyahat belgelerinin polise teslim edilerek KKTC dışına çıkışlarının men edilmesine, 10’ar bin TL nakdi teminat ödemelerine ve haftada iki gün en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmalarına emir verdi.