Devrim Demir

Lefkoşa’da 31 Aralık’ta gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda tutuklanan Hasan Kaya ve Emre Mansuroğlu aleyhine başlatılan soruşturma tamamlandı. 31 Aralık tarihinde 60 adet uyuşturucu hapla tutuklanan zanlılar, ek tutukluluk sürelerinin dolması üzerine teminat talebiyle dün yeniden mahkemeye çıkarıldılar.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu, zanlıların ileride davalarında hazır bulunmalarını sağlamak için yurt dışına çıkışlarını yasaklayarak 25’şer bin TL nakdi teminat yatırıp serbest bırakılmalarına emir verdi.

Mahkemenin teminat şartlarını yerine getiremeyen zanlılar, ileride yargılanmak üzere Merkezi Cezaevine gönderildiler.   

Suçlarını itiraf ettiler

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesinde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram mahkemede verdiği ifadede zanlı Hasan Kaya ve Emre Mansuroğlu’nun 31 Aralık tarihinde tutuklandıklarını anlattı.

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Şubesi’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram zanlıların 60 adet uyuşturucu hapla ilgili soruşturma amaçlı 6 gündür poliste tutuklu bulunduklarını söyledi. Bayram zanlıların tutukluluk süresinde, gönüllü ifade vererek işlemiş oldukları suçları itiraf ettiklerini kaydetti.

16 kişi sorgulandı

Mahkemede ifade veren polis çavuşu olayın ciddiyetine dikkati çekerek, zanlıların tutuklandıkları gün itibarı ile 10 kişinin sorgulanarak, 6 kişiden ise yazılı ifade alındığını belirtti. Bayram zanlılar hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını, her iki zanlının da KKTC’de öğrenci statüsünde olduklarını anımsattı.

Zanlıların yargılanıncaya kadar serbest kalmaları halinde KKTC’den kaçma ihtimalleri olduğuna dikkati çeken Bayram zanlıların mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanması talebinde bulundu.