Falah İbrahim Ahmad Al Hassan teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis Memuru Mustafa Mahan olayla ilgili bulguları aktardı. Mahan, huzurda bulunan zanlı Falah İbrahim Ahmad Al Hassan'ın 19 Temmuz tarihinde, saat 14.00 raddelerinde Lefkoşa’da faaliyet gösteren Aktun Ticaret Ltd. isimli işyeri içerisinde kendisine ileri geri laf söylediği gerekçesi ile aynı iş yerinde çalışan İhsan Özdil ile tartıştıkları sırada, tasarrufunda bulundurduğu tornavidayı savurtması sonucunda Özdil’i sırtına saplanmasına sebep olduğunu söyledi. Polis olayın akabinde müştekinin Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılan tedavisini müteakip Üroloji Servisi’nde müşahede altına alındığını, ancak gün itibariyle taburcu olduğunu belirtti.

Mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını kaydeden Mahan, zanlının ileride görüşülecek davasında hazır olmasını sağlamak maksadı ile uygun bir teminata bağlanmasınıtalep etti. 

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu zanlının ileride görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasına, haftada bir gün ispat-ı vücut etmesine ve KKTC vatandaşı muteber bir şahsın 50 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi.