Lefkoşa’da temizlikçi olarak çalıştığı evden ziynet eşyaları çalan zanlı Selda Çakmak hakkındaki polis soruşturması tamamlandı. Zanlı dün teminata bağlanmak üzere Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

Polis, zanlı Selda Çakmak’ın Şubat 2015 ve Nisan 2016 tarihleri arasında Lefkoşa da meydana gelen müstahdem tarafından sirkat suçundan dolayı tutuklandığını söyledi. Polis, zanlının temizlikçi olarak çalıştığı evden alınan şikâyet üzerine 4 Nisan tarihinde, evden ayrıldığı esnada durdurulduğunu ve Al-polis karakoluna götürüldüğünü belirtti. 

22 bin 500 TL değerinde ziynet eşyası çaldığı tespit edildi

Polis, zanlının üzerinde bayan polisin yapmış olduğu arama esnasında cebinden çıkardığı cumhuriyet altınını odadaki dolap arkasına attığını söyledi. Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini kaydeden polis, zanlının toplamda 22 bin 500 TL değerinde ziynet eşyası çaldığını tespit ettiklerini ifade etti. Zanlının altınlarını çaldığı şahsı tazmin ettiğini ve şikâyetçinin şikâyetini geri çektiğini kaydeden polis, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını belirterek davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.

Yurtdışına çıkışı yasak

Talebi değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu zanlının tutuksuz yargılanmasına ve bu amaçla bir kefilin 40 bin TL kefalet senedi imzalamasına, zanlının haftada bir gün polise giderek imza atmasına ve yurt dışına çıkışının yasaklanmasına karar verdi. Teminat şartlarını yerine getiren zanlı yargılanıncaya kadar serbest kaldı.